Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
September 2023
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Momente Apologetice

Momente apologetice – “umbrele noastre”

Dr. Caius Obeada

In una din scrierile lui Plato găsim o prezentare alegorica in care niște oameni au fost închiși din copilărie într-o peșteră. Aceste persoane erau înlănțuite, astfel încât picioarele si gatul erau fixate sa nu poate mișca. Modul in care erau înlănțuiți ii forțau sa privească peretele din fata lor, fără sa poată vedea ce este in jurul lor, sau sa se poată vedea unul pe altul. In spatele prizonierilor se afla un foc, si intre prizonieri si foc se afla o pasarela. Pe marginea pasarelei este un zid care nu lăsa se proiecteze umbrele oamenilor care treceau prin spatele prizonierilor. Dar, orice lucru purtat , si care depășea înălțimea zidului, umbrele lucrurilor erau proiectate pe peretele peșterii. Prizonierii nu puteau vede nimic din spatele lor, iar umbrele de pe pereții peșterii erau acompaniate de ecoul vocilor oamenilor care treceau, dând impresia ca umbrele ar vorbi. 

Cate decizii in viată sunt luate in urma impresiei avute de pe umbra peretelui?

Cați își citesc viitorul in ceașca cafelei, sau printr-o deschidere „alandala” a Bibliei?

Iți poți imagina lămuririle teologice a unora la care singura sursa de informare este umbra teologica de pe Google?

Iți poți imagina de sfaturile date de pe buzele unui om corupt sau înșelător?

Suntem înconjurați de oameni fixați sa vadă numai umbrele lumii virtuale, crezând ca realitatea umbrelor le poate conduce viața. Sunt mulți care au părăsit lumea reala, sa se complacă într-o lume a visurilor si plăcerilor personale, in care Cristos este unul virtual, abandonat in imaginația păcătoșeniei.

Am ajuns sa avem prizonieri fixați pe niște umbre, lăsați sa-si facă de cap in adunările Domnului, in care liderii spirituali le este frica sa ia vreo acțiune de corectare. Vom ajunge sa corectam membri adunărilor noastre in urma postărilor făcute in lumea virtuala, in păcătoșenia mintii lor?

Suntem într-o transformare culturala, in care se pare ca ne este cerut sa abandonam principiile Scripturi in numele libertății de cuvânt si opinie. Umbrele lăsate o sa duca pe mulți in eroare si abandonare a Scripturilor in favoarea unei umbre care ar arata ca Scriptura. Coram Deo!