Dr. Caius Obeada

Exista o poveste din India in care se spune ca șase bătrâni trăiau întrun sat, si toți șase erau orbi. Pentru că nu putea sa vadă, si-au creat imagini la lumea din jurul lor. Acești bătrâni au auzit multe istorioare, însă au devenit curioși despre existenta elefanților. Au început sa-si facă opinii, sa se contrazică unii pe alții despre cum arata un elefant si ce poate face. Certurile au ajuns sa fie cunoscute si de satele vecine. Datorita disputelor intre cei 6 orbi, un sat vecin decide sa duca pe cei 6 orbi la un palat unde era un elefant.
Ajunși la palat, fiecare bătrân i sa dat oportunitatea sa atingă elefantul.
Primul bătrân atinge burta elefantului declarând ca „elefantul este neted si solid ca un zid.”
Al doilea bătrân atinge trompa elefantul sa declare „ca este ca un șarpe uriaș.”
Al treilea bătrân atinge gura elefantului si pipăie oasele impunătoare declarând „Această creatură este ascuțită și mortală ca o suliță”.
Al patrulea bătrân atinge picioarele elefantului si declara „cea avem aici este o vaca uriașa.”
Al cincilea bătrân atinge urechea uriașă a elefantului si declara „Cred că un elefant este ca un ventilator uriaș sau poate un covor magic care poate zbura deasupra munților și vârfurilor copacilor.”
Al șaselea bătrân atinge coada elefantului si declara “Aceasta nu este altceva decât o bucată de frânghie veche. Iar in batjocuri continue: Da, foarte periculoasa.”
Aceasta poveste a fost tipărită si folosita in multe contexte, printre care si contextul marilor religii. Unii sceptici considera ca fiecare religie descrie o parte a unui Dumnezeu nevăzut, nepipăit, neconceput, lăsat la imaginația unor orbi.
Pentru cei care se considera a fi Creștini, cat de bine iți poți explica credința si nădejdea Mântuirii? Ce poți spune despre credința ta in Cristos? Ce poți spune de existenta lui Dumnezeu?
Trăim într-o lume in care totul devine relativ, unde toți au dreptate, adevărul devenind subiectiv, legat de circumstanțe. Ca urmaș a lui Cristos poți sa-ti prezinți credința? Acesta este un mesaj provocativ la cunoștințele apologetice pe care le ai in prezentarea convingerilor tale legate de Dumnezeul pe care-l reprezinți. Coram Deo!