Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
September 2023
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Momente Apologetice

Momente apologetice – „mărturia vieții”

Dr. Caius Obeada

Un mesaj din partea lui Isus care mă tine alert si plin de nădejde este găsit in Luca 22:31-32:

„Domnul a zis: „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta și, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întărești pe frații tăi.”

Cat de ușor am fi cerniți daca mana ocrotitoare a lui Cristos nu este peste noi? Cat de ușor am fi cerniți daca Domnul nu ne-ar fi cunoscut pe nume?

Vedem in jurul nostru oameni care au căzut, personaje mari in lumea Evanghelica care au fost cerniți de diavolul. Mi se rupe inima sa vad pe frații mei căzuți, realizând ca si eu sunt un om al limitelor, cu slăbiciuni care ușor pot fi manipulate de puterile văzduhului. Mă uit pe paginile Bibliei si vad oameni căzuți la ispitele diavolului. Mă uit in istoria Creștinismului si vad oameni căzuți slăbiciunilor lor. Mă uit la contemporani mei si vad oameni căzuți.

Oare as fi mai bun ca alți copii a Domnului? Oare as fi putut sa fiu mai bun ca Iuda care in limita slăbiciunilor lui a băgat mana in punga?

Oare darul învățăturii primite si a posibilității de înțelegere a Scripturilor m-au putut păstra neîntinat daca nu ar fi mana Domnului?

De 22 de ani sunt implicat in apologetica si îmi este greu sa mă pot lauda cu ceva. Ravi Zacharias a căzut in păcat, însă nu înseamnă ca a si rămas acolo. Contribuția sa la educarea apologetica, a apărări credinței pe care o avem nu poate fi ștearsă datorita patimii si căderi temporare? Te poți opri sa citești si sa înveți ce acest om a primit din partea Domnului?

Daca am judeca pe toți in baza momentelor de ne veghere, ar fi trebuit sa eliminam scrierile multora din Scriptura. Mai este nevoie sa aducem aminte cat de criminal a fost Pavel, de lepădarea lui Petru, sau curvia lui David? Tot ce ne este dat sa cunoaștem este dat ca lecții si oportunitate de smerenie. Daca un Ravi Zacharias a fost cernit, daca Iuda ucenicul lui Isus a fost cernit, crezi ca ai avea vreo șansa de scăpare in fata diavolului? Mă îndoiesc.

Cu smerenie vin in fata Domnului, nu cu ochelarii criticii si a judecații, ci a unei inimi slabe, cerând protecția Domnului sa nu cad prada slăbiciunilor cu care mă lupt in fiecare zi.

Adevărul iese la iveala, indiferent de cat de mult am încerca sa-l ascundem. Nici diavolul nu se poate împotrivi adevărului, cu atât mai mult manipulările unora sau a altora. „Fiți sfinți ca eu sunt sfânt” sunt cuvintele care îmi macină inima in fiecare dimineață când îmi deschid ochii. Coram Deo!