Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
September 2023
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Momente Apologetice

Momente apologetice – „fără Scriptura Creștinismul nu exista”

Dr. Caius Obeada

Bazele Creștinismul sunt înrădăcinate in existenta lui Dumnezeu si veracitatea Scripturilor. Mai mult de atât, viețile credincioșilor sunt înrădăcinate in învățările lui Dumnezeu găsite pe paginile Scripturilor. Scripturile nu sunt o colecție de cârti care sa fie neglijate sau alterate, când însuși Isus spune categoric:

„Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu vor trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile. (Matei 5:18)”

Apostolul Pavel scrie lui Timotei:

„ Toată* Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (1 Timiotei 3:16-17)”

Scripturile au o influenta aparte in viată credinciosului, însă si in viată celor ce sunt in jurul copiilor lui Dumnezeu. Scripturile sunt vehiculul prin care credința este data in vederea mântuirii.

„Astfel, credința vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. (Romani 10:17)”

Scripturile au o valoare deosebita in viată credinciosului, fiind Cuvântul lui Dumnezeu, o suflare a voii Sale pentru creație. Își poate imagina cineva ca 40 de autori sa scrie in același spirit, pe o perioada de 1,500 de ani, un mesaj clar si coerent, fără sa fie o intervenție divina? Putem spune ca mai avem astfel de scrieri in istorie, sa putem compara cu Scripturile?

Un credincios daca nu poate dovedi veracitatea Scripturilor, nu va putea sa-si dovedească nici credința si nici existenta lui Dumnezeu. Daca Scripturile nu sunt Cuvântul lui Dumnezeu, nici existenta acestui Dumnezeu nu va putea fi dovedita. Daca nu putem dovedi existenta lui Dumnezeu, nu vom putea dovedi nici veracitatea Cuvântului Sau, Biblia.  Ne putem ciocni pe înțelesul unor învățături, însă nu pe veracitatea Cuvântului sau a Autorului. Trebuie sa trag atenție celor care elimina sau ignora pasaje Biblice, care sunt in practica interpretărilor dubioase, care ajung la clasificarea de învățări false.  Dumnezeu este autorul Scripturilor si fără un autor nu este o carte si fără Cartea Sfântă nu exista Creștinism. Coram deo!