Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
September 2023
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Momente Apologetice

Momente apologetice – „când ura nu are limite”

Dr. Caius Obeada

Pe la ani 869 istoria ne vorbește de un papa de la Roma pe numele „Pope Stephen VI”, care si-a început activitatea papala printr-un spectacol îngrozitor. Papa Stephen a dezgropat trupul predecesorului sau, papa Formosus, ca sa-l judece pentru blasfemie. In realitate, crima fostului papa a fost fidelitatea sa fata de o alta fracțiune a grupurilor de influenta politica/religioasa.

Cadavrul papei a fost îmbrăcat in haine sacre, fixat pe un scaun sa stea in fata judecații papale. Ca sa se respecte legile timpului, cadavru a avut si suportul legal a unui consilier, care in timpul judecații a stat mut, fără sa facă vreo intervenție in beneficiu fostului papa. Așa ca cadavru a stat liniștit pe scaun, pe când papa Stephen a început sa-l insulte, si sa-l judece pentru actul de blasfemie. La sfârșitul strigatelor si insultelor aduse, sa dat ordinul ca cadavru fostului papa sa fie dezbrăcat de hainele sacre si corpul sa fie mutilat. Trei degete din mana dreapta au fost smulse, iar cadavru a fost tarat pe străzile Romei, mai târziu sa fie aruncat in râul Tibru.

Povestea nu se termina aici, pentru că si Stephen a avut un sfârșit tot așa de îngrozitor, spânzurat de proprii dușmani un an mai târziu.

Pana unde duce ura?

Ne trebuie spectacole sa arătam cad de mult ne uram? Trebuie sa ne afișam dezgustul pana la infinit, încercând sa fim siguri ca toți ne aud opinia?

In adunările noastre, si chiar si in lumea virtuala avem dea face cu simptome greu de înțeles, in manipularea informațiilor si a adevărului. Unii nu se opresc sa-si spună opinia, însă merg mai departe sa lovească pe toți care ar avea ceva de spus si care nu le priește bine gândurilor idioțite in care au ajuns sa se complacă.

Cu ani in urma, am ajuns sa fim atacați de un hacker „ apărător al dreptei credințe” prin care toți colaboratorii misiunii Vox Dei au ajuns sa aibă computerele virusate. In lumea Evanghelica am ajuns sa fiu informat de pastor care își plătește susținători sa atace si sa insulte colegi si pe cei care sar ridica sau comenta împotriva lor.

Natura păcătoasă a omului nu are limite, indiferent de apartenenta denominațională. Sa fi „lucrător” si sa te folosești de metode josnice in atacarea celor care te-ar deconspira, este mai mult decât jalnic. SE pare ca acești lucrători au abandonat Adevărul, la fel ca si Iuda când a decis sa ciupească din punga.

Pentru cei care se folosesc sau au folosit astfel de practici: „Dumnezeu nu este mort, si Adevărul va scoate la iveala păcătoșenia inimii voastre.”

Spionii si suporterii care sunt folosiți in ura inimii voastre, vor avea aceeași soarta pe care o ai si tu, indiferent cine ești si pe unde te ascunzi. Falsa evlavie, si cea ce crezi ca ai realizat in numele Domnului nu te va ajuta in fata dreptății lui Dumnezeu. Aduceți-va aminte de cuvintele Domnului Isus:

„Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ‘Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?’ Atunci, le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.” (Matei 7: 22-23)

Coram Deo!