Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
May 2022
S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Momente Apologetice

Momente apologetice – „când nu te aștepți”

Dr. Caius Obeada

Viața își are surprizele ei, mai puțin in fata lui Dumnezeu. De multe ori am observat ca nu știi de unde vine necazul sau bucuria. Uneori aștepți unele lucruri sau repercusiuni, însă sunt timpuri când nici prin cap nu iți trece de unde si cum iți poate veni necazul.

Intr-o zi am fost chemat de colegul de garda sa-l ajut cu un caz. Era vorba de un pacient care sa prezentat cu gatul tăiat. M-au uitat la acest pacient, sa-mi dau seama cat de aproape a fost de moarte. Acest tânăr (sa spunem ca era tânăr), sa dus sa-si ajute vecinul care era împotmolit in zăpadă. Sa suit pe snowmobile si a luat-o pe scurtătură la casa fermierului vecin sa dea o mana de ajutor.

Cu snowmobilul pe scurtătură, tânărul nostru ambalează sa ajungă cat mai repede. Ningea afara, si vizibilitatea era mica. Cu bucuria inimi sa-si ajute vecinul, tânărul nostru se trezește brusc trântit de pământ, aruncat jos de pe snowmobilul. Nu si-a dat seama ce sa întâmplat, însă sângele de pe zăpadă la speriat. Fără sa știe, si-a atins gatul, sa-si dea seama ca avea o tăietura pe lungimea gatului. Cu mana la gat sa oprească sângele, a luat-o spre casa vecinului sa cheme salvarea. Zăpadă era pana la genunchi, picături de sânge era lăsate in spatele lui încercând sa ajungă cat mai repede la ușa vecinului.

In timp ce aștepta salvarea, vecinul la întrebat pe unde a venit. Tânărul i-a spus ca a venit pe scurtătură. In acel moment vecinul si-a dat seama ca tânărul nostru a dat cu gatul in sarma gardului pe care o pusese de curând. Necazul la așteptat pe furiș, fără sa fi știut cat de aproape a fost sa fie decapitat.

Viața este plina de surprize, si de multe ori neașteptate. I-am cusut gatul înapoi, tânărul nostru cugetând cat de aproape a fost sa-si piardă viată, încercând sa facă un lucru bun. Eu am văzut intervenția lui Dumnezeu, el a văzut „norocul vieții.”

Ce reacții ai când te confrunți cu astfel de necazuri ne-așteptate? Te apuci sa faci analiza teologica a lucrurilor? Te apuci sa dai sfaturi de condus snowmobilul? Te-ai gândit ca sunt timpuri când tăcerea aduce mai multa alinare decât un sfat „prietenesc”. Prietenii lui Iov l-au bombardat cu întrebări, sfaturi si opinii care in pararea lor ar fi trebuit sa-i dea o mana de ajutor. Totuși in viată sunt timpuri când tăcerea este ca aurul. In liniștea sufletului, un susur a bunătății lui Dumnezeu se poate auzi. Lasă gălăgia si lasă bunătatea cerului sa se atinge de cei plăcuți Lui. Coram Deo!