Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
March 2021
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Momente Apologetice

Momente apologetice – „vrabia, vaca si pisica”

Dr. Caius Obeada

Pe ziua de azi o sa scriu o scurta povestioara de Allen Klein, despre o vrabie care decide sa nu zboare spre sud pe timpul iernii. O vrabie mai încăpățânată, sa decis sa stea in nord pes

te iarna. Totul a mers bine pana cân

d într-o zi temperatura a fost așa de joasa, ca pe aripile vrabiei au început sa apară gheata. Încercând sa se încălzească prin zbor, penele aripilor se îngreunează, gheata imobilizând micile aripi. Din zbor, vrabia înghețată cada intr-un grajd de vaci.

Căzută in grajd, cu aripile înghețate, vrabia se pregătea sa moara. Cu uimire, vede o vaca care se apropie din curiozitate spre ea, se întoarce si se trezește cu o balega pe cap. La început a crezut ca asta ia fost soarta, însă spre surprinderea ei, vrabia a început sa se încălzească in balega, si aripile au început sa se dezghețe. Scufundata in balega, era fericita ca încă mai trăiește. De bucurie, vrabia a început sa cânte.

După câteva ciripituri, o pisica aude vrabia. Începe sa o caute si o găsește scufundata in balega. Pisica începe sa ajute vrabia sa iasă din balega. Vrabia bucuroasa ca este ajutata, își face elen sa iasă cat mai repede. Odată ce vrabia a ieșit din balega, pisica o mănâncă, bucuroasa de masa neplănuită pe gust de pasare.

Este o poveste scurta la care unii s-ar întreba ce pot învăța. Totuși, autorul scrie 3 învățături din aceasta povestioara:

  1. Nu toți care își aruncă gunoaiele pe tine iți sunt si dușmani.
  2. Nu toți care te scoate din gunoaie iți sunt si prieteni.
  3. Daca ești fericit si încălzit in gunoaie, nu te lauda, țineți gura.

Când am citit pentru prima data aceasta istoriară m-am gândit la cat de adevărată este in viața noastră de zi cu zi. De cate ori ești corectat, crezând ca unii te dușmănesc, sa te trezești mai târziu ca cei care te-au critica au încercat sa te ajute sa vezi realitatea?

De cate ori te-ai trezit in discuții aprinse pe Facebook, sa fii susținut de dușmani, oameni care in trecut te-au criticat deschis, făcând-te cum le-a venit la gura? De cate ori te trezește in alianță cu dușmani declarați?

De cate ori  nu auzi lauda unora care sunt in păcat, cat de bine o duc si ce au realizat in viață, mai târziu sa auzi ce hoți au fost si unde au ajuns?  Unii in prostia lor își taie creanga de sub picioare voluntar.

Viața este scurta si curajul vrabiei nu este un exemplu de urmat. Nu astfel de oameni curajoși avem  nevoie in viață, care risca totul pentru o curiozitate, sau mai bine zis o prostie. In biserica lui Dumnezeu avem nevoie de oameni maturi, care nu risca pe prostie, care sunt o sare si lumina într-o lume întunecată de păcătoșenie. Urmează pe Cristos si restul ti se va adaugi vieții tale pământești. Coram Deo!

Please follow and like us: