Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
March 2021
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Momente Apologetice

Momente apologetice – „vaca care a dat foc orașului”

Dr. Caius Obeada

Se spune ca o familie de emigranți irlandezi cu cinci copii trăiau undeva la marginea orașului Chicago. Soțul era un om muncitor care lucra din greu sa-si susține familia. Soția, si ea femeie harnica, suplimenta nevoile familiei vânzând lapte proaspăt de vaca din porta in poarta. Familia avea 5 vaci de care aveau grija si care producea laptele necesar de pus la vânzare după ce satisfăcea nevoile familiei. Intr-o zi normala, de dimineață femeia mulgea vacile, in cursul zile copii duceau vacile la câmp, iar seara din nou in grajd la muls pe lumina lămpii de gaz.  

Totul a mers bine pana in ziua de 8 octombrie, 1871, când grajdul familiei ia foc. Unele ziare au spus ca grajdul a luat fot datorita unei vaci care a dat cu piciorul in lampasul de care soția se folosea sa mulgă vacile. Grajdul ia foc, fanul si lemnele grajdului se înching așa de tare ca pompierii nu se puteau apropia de grajd, unul din pompieri declarând la ziar ca casca de pe cap începuse sa se coace, trebuind sa se îndepărteze de foc.

Focul sa încins așa de tare ca a durat doua zile sa fie oprit, timp in care au murit intre 200-300 de oameni, 17,450 de clădiri au luat foc, 100,00 de oameni au ramași fără case, la o pierdere de peste 200 de milioane de dolari calculați la valoarea banului din zilele noastre.

Cine sa gândit ca o vaca poate aduce așa de mari daune?

Acum câțiva ani in urma eram pompier voluntar. Am răspuns la un foc in vârful dealului, la o casa in flăcări. In casa stătea o familie cu un copil. Era timp de iarna, gheata ne oprea sa tragem furtunul de apa. Cu cizme de cauciuc alunecam, când pe zăpadă, când pe gheata. In timp ce ne luptam sa ajungem cu furtunul de apa mai aproape de casa din vârful dealului, focul macină camera după camera, cu acoperișul in flăcări.

Strada ducea pana in fata casei, însă gheata a făcut imposibil mașinilor grele de pompieri sa se apropie. Așa ca am tras sute de metri de furtunuri de apa spre casa. Am reușit sa stingem focul, însă nu înainte ca focul sa mistuie jumate din casa, lăsând familia pe drumuri. După ce sa făcut investigația de rigoare, sa descoperit ca fata folosea o lumânare in camera ei, care sa topit si căzut pe covorul camerei. Fata din greșeală, a uitat sa stingă lumânarea înainte de a se culca, arzând pana spre dimineață când a căzut pe covor de pe marginea televizorului. Totul pierdut pentru o lumânare.

Nu degeaba este vorba românească: „buturuga mica răstoarnă carul mare.”

Mici păcate si ne vegheri distrug familii. Mici plăceri ajung sa fie adicții, așa cum o singura țigara fumata dintr-o plăcere ajunge sa-ti câștige inima mai târziu sa-ti distrugă plămânii si viața.

Trăim într-o societate a confortului, unde totul este la îndemâna fiecăruia. Pornografia este la îndemâna copiilor, țigările si drogurile ușor de procurat, sticla de alcool ușor de cumpărat, totul la îndemâna fiecăruia. Cum putem sa ne apăram familiile?

Indiferent daca ești pocăit sau credincios ortodox, răspunsul este unul: Cristos!

Numai credința data si bunătatea cerului poate sa-ti salveze familia si neamul tău. Uitate spre cer, caută pe Cristos, si El se va îngriji de tine! Copita unei vaci a distrus un oraș, iar o lumânare a aprins o casa. Cristos poate aprinde binecuvântările vieții tale! Coram Deo!

Please follow and like us: