Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
March 2021
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Momente Apologetice

Momente apologetice – “vaca, capra si găinile”

Dr. Caius Obeada

O poveste evreiasca spune ca intr-un sat trăia un om sărac cu 6 copii, înghesuiți într-o casa mica cu o singura camera. Erau așa de înghesuiți, ca se ciocneau unul in altul toata ziua.  Ne mai suferind situația, a vorbit cu soția, sperând sa găsească o soluție. Soția ii spune sa se duca sa vorbească cu rabinul. După mai multa cearta, omul sa dus bosumflat sa ceara sfatul rabinului.

Cam ajunge la rabin, fără sa fi spus un cuvânt, rabinul ii spune: „vad ca ești tare mâhnit. Spune ce ai pe inima.”

Săracul om ii spune rabinului cat de mizerabil trăiește într-o camera mica, cu soția si 6 copii. Continua sa se plângă cum au ajuns sa se certe cu toți in fiecare zi, fără liniște in mica casa.

Rabinul sa gândit cum sa soluționeze situația si îl întreabă daca are si animale pe lângă casa.

„Da” ia răspuns omul, „am o vaca, o capra si câteva găinii.”

Rabinul ii spune sa bage toate animalele in casa, sa trăiască toți împreună.

Omul a rămas uimit la ce rabinul îl învață sa facă, însă rabinul insista sa facă exact cum ii spune, punându-l sa promită.

Ajuns acasă, omul a băgat in casa vaca, capra si găinile.

A doua zi omul fuge la rabin supărat, după o noapte fără somn, întrebând de ce la pus sa facă așa ceva? Toata noaptea animalele erau peste ei, nimeni putând sa doarmă. In disperare, îl roagă pe rabin sa-l ajute.

Rabinul îl asculta si ii spune ca poate sa scoată găinile afara din casa.

Ajuns acasă scoate găinile afara, însă următoarea noapte omul se întoarce la rabin sa-i spună ca capra a behăit toata noaptea, a dat cu capul in toata mobila pe care o mai avea, si a mâncat tot ce a găsit prin casa.

Rabinul amuzat se uita la om si ii spune sa meargă acasă si sa scoată capra afara.

Ajuns acasă omul scoate capra din casa, însă a doua zi se întoarce disperat la rabin sa se plângă de vaca. Cum poate un om normal sa doarmă in aceeași camera cu un așa animal? Omul se plânge ca a avut coșmar cu vaca in casa.

Rabinul se uita la om si ii spune, „ai dreptate! Dumnezeu sa te binecuvânteze! Du-te acasă si scoate vaca din casa ta.

A doua zi omul fuge din nou la rabin cu zâmbet pe buze si ii spune: „Draga rabin, avem o viață așa de liniștită acum. Animalele sunt date afara din casa. Casa este mult mai multa liniște, fără găini turbate, o capra care behăiește si câta vaca lângă patul meu. In casa este așa de liniște, ba chiar avem si loc in plus. Ce mare bucurie este in căsuța noastră!”

 Poate ca si in viața ta este multa aglomerație, gălăgie, puțin loc, o tulburare continua a unui suflet obosit. Ai nevoie de liniște? Mai da afara din lucrurile care iți ocupa mintea, din preocupările pe care le ai.

Singura șansă a unei păci launtre o găsești in Cristos. Chema numele lui si El iți va răspunde. Liniștește-te, lasă pacea Sa sa-ti inunde inima. Coram Deo!

Please follow and like us: