Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
March 2021
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Momente Apologetice

Momente apologetice – „preotul, pastoral si rabinul la pescuit”

Dr. Caius Obeada

Un preot, un pastor si un rabin sau dus la pescuit. Prieteni de ani de zile, si-au făcut obiceiul de a merge la pescuit pe un lac aproape de orașul in care trăiau. Într-o zi frumoasa de luni, nu prea rece si nici prea calda, cei trei prieteni au remorcat barca in spatele mașinii si sau dus la lac. La lac au pus barca pe apa, sau asigurat ca unditele aveau cârlige, ramele la rece, gata sa se aventureze nu departe de mal sa tragă la peste.

Toți trei erau in barca sperând ca pestele sa tragă la momeala. Într-o liniște de moarte sa nu sperie peștii, rabinul șoptește prietenilor ca ii este sete si va merge pe mal sa bea niște apa.  Sare din barca si trece apa pana la mal si bea apa. Nu după mult timp, pastorului i sa face sete si anunță ca si el se va duce la mal sa bea niște apa.

Preotul urmărind cum rabinul si pastorul au mers pe apa pana la mal se gândește in sinea lui: „Daca Dumnezeu le permite sa meargă pe apa, cu siguranță i se va permite si lui sa meargă. Cu putina credință, preotul sare din barca si se scufunda ca un bolovan pe lângă barca. Rabinul rămâne uimit de ce se întâmplase, se întoarce spre pastor si spune: „cred ca nu știa unde sunt pietrele pe care am mers la mal.”

In viață nu este îndeajuns sa te uiți la unul si la altul crezând ca poți face si tu ce alții au făcut înaintea ta. Nu devii specialist in medicina căutând pe Google răspunsuri care ti se par bune. Nu ajungi electrician, urmărind pe alții pe youtube. Nu devii preot, pastor sau rabin pentru că așa vrei tu, fără sa ai o chemare. Nu poți creste o familie urmând exemple cinematografice, a filmelor pe care le-ai vizionat.

Indiferent de ce ai dori sa faci sau sa devii, presupune câteva lucruri:

  • Chemare
  • Aptitudine
  • Ucenicire
  • Practica de lucru

Daca nu ai o chemare de la Dumnezeu, nimic din ce faci va avea succes. Fără o aptitudine, talent, inclinare de a face ceva nu vei avea reușită. Chiar daca ai chemare sau aptitudine, ai nevoie da ucenicire, sa fi învățat in chemarea pe care o ai. Odată ce ai învățat si crezi ca ești gata, o sa ai nevoie de o practica de lucru care demonstrează abilitatea si disponibilitatea de lucru.  Pietrele care te pot duce la mal sunt acolo, însă va trebui ca cineva sa-ti spune si ție unde sunt. Nu te lasă amăgit de perspicacitatea sau abilitățile tale, ai nevoie de ajutor, si ajutorul vine de la Domnul. Coram Deo! 

Please follow and like us: