Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
March 2021
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Momente Apologetice

Momente apologetice – „când rotile mașinii sunt alandala”

Dr. Caius Obeada

Nu știu originea cuvântului alandala, însă îmi aduc aminte sa-l fi auzit in copilărie. Auzeam spunând-se ca lucrurile merg „alandala”, adică fără rost, chiar prost.

Era dimineața când am primit un telefon de la fata mai mica care conducea mașina spre serviciu. Era sub zero grade, zăpadă si gheata, fata chemându-mă sa-mi spună ca mașina ei tremura toata. I-am pus o mie de întrebări, la toate sa-mi spună ca nu știe ce se întâmplă, însă beculetul de la motor nu este aprins, motorul merge bine, frânele sunt bune, nu are pana la roata, si nu este gheata sau zăpadă pe strada. Mașina tremura toata când pleacă de pe loc.

M-a pus pe gânduri gândindu-mă la o mie de lucruri care ar putea sa facă ca mașină sa tremure. Mai curios era si faptul ca mașina este relativ noua, si nu ar trebui sa aibă probleme. I-am spus sa se întoarcă acasă din drum cu mașina, mai târziu sa vad ce are, cu planul sa o duc la mecanic. M-am tot gândit si mi-am pus întrebarea daca nu cumva rotile fiind înghețate, cu aer umed, sa fi produs tremuratul mașinii. Am mai pățit si eu alte ierni acest fenomen, totuși nu eram sigur. Băiatul fiind acasă i-am cerut sa se uite la mașina, si sa conducă mașina sa vadă ce se întâmplă.

După conducerea mașinii, încălzirea zilei si a cauciucurilor, tremuratul dispăruse. Si așa, cu putina răbdare si rodaj, rotile sau încălzit si in același timp sau dezghețat, fata reușind sa ajungă la servici mai târziu, însă afara nici o problema majora a mașinii.

Nu ti se întâmplă ca si mașina vieții tale sa meargă „alandala,” sa tremure toata?

Mi se pare mie sau unii ajung sa se obișnuiască la tremurat, încât orice lucru pe care-l fac sa nu iasă prea bine. Vad tremurici in doctrine, încercând sa acomodeze pe toți si pe toate. Vad tremurici in soluționări sanitare, Institutul de Medicina Google creând doctori specialiști in toate domeniile. Vad oameni divorțați, fără familii, specialiști in sfaturi de familiei. Vad tineri, cu câțiva ani de căsătorie deja specialiști in casatorii fericite, descifrând secretul fericirii in familie. Vad așa de mulți sfătoși ca parca întreaga lume  merge „alandala” in jurul meu.

Nu vi se pare ca fără Cristos toate lucrurile tremura?

In Cristos s-ar putea sa fie un început mai tremurat, însă continuând in prezenta Sa si tremuratul dispare. In Cristos o noua viată își ia loc, dependenți de prezenta si ocrotirea Mântuitorului. Nu contează denominația din care faci parte cat relația ta cu Cristos. Abandonează-te in dragostea Sa si rotile vieții se vor încălzi, iar tremuratul va dispare. Coram Deo!

Please follow and like us: