Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
January 2019
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

jan 30 2019 03CAND MASINA REFUZA SA URCE DEALUL

Ianuarie 30, 2019

Era dupa ora trei dupa-amiaza cand ninsoarea deja incepuse. Se anuntate furtuna de zapada, cu temperaturi recored sub minus  zero grade. Kimberly (fata lui tata) da un telefon sa-mi spuna ca nu poate ajungeacasa, masina ei nu poate urca dealul. Mergand la un college la vre-o ora de casa, la poalele unui deal, sa ajungi la scoala treci peste o multime de dealuri care sunt la poalele muntilor Catskill. Fata plangea la telefon, ne stiind ce sa faca si cum sa ajunga acasa. Am incercat sa o linistesc si sa-i spun ca ma duc dupa ea, sa ma astepte la benzinarie in satul Walton.

L-am luat pe fratele mai mic (Lauro), om de un curaj deosebit, sa aduce fata acasa, dar si masina. Am luat cu mine niste lanturi pe care le cumparase cu vre- 2-3 ani in urma si niciodata folosite, sa le punem pe rotile masinei lui Kimberly. Peste vai si dealuri, fara sa se mai vada strada, am ajuns dupa 45 de minute in satul Walton sa o gasim pe Kimberly in parcarea bezinariei. Dupa mai bine de jumate de ora inca ne chinuiam sa punem lanturile la masina. Masina fiind asa de joasa, iar eu asa de mare, ne-am chinuit putin sa punem lanturile, insa pina la urma le-am pus.

Eu venisem cu Lauro cu o masina cu tractiune pe toate rotile, ne-avand probleme de condus, insa masina lui Kimberly, joasa, nu jan 30 2019 01aputea sa faca fata zapezi cu gheata acumulata deja pe strada. Fara sa fi curatat zapada, devenise imposibil sa urce dealul. Lauro sa oferit sa conduca el masina lui Kimberly, pe cand fata a venit cu mine in masina speriata de posibilitatea ca nici cu lanturile la masina sa poata urca dealul.

La iesirea din satul Walton, este un deal imense de vreo- cativa kilometri care trebuie urcat, o problema serioasa pentru multi. Incet, incet Lauro a ajuns sa urce dealul, cu spatele masini derapand stanga si dreapta, insa rotile din fata muscand din zapada si gheata. Dupa vre-o jumate de ora de condus la pasul melcului, in coama dealului Lauro se opreste. Am crezut ca sa intamplat ceva. Am iesit din masina sa-l intreb daca totul este OK. Parca cu transpiratie sa-mi spuna cat de greu este sa conduci in astfel de conditii, masina tremurand, incercand sa muste gheata. Lauro imi spune ca mai greu era de condus in jos pe deal. Cand masina prindea viteza, devenea greu de controlat, fiindu-i frica sa foloseasca franele sa nu piarda control si sa ajunga in sant.

jan 30 2019 01Pe cand scriu aceste randuri deja a inceput sa ninga din nou, totusi sunt la caldura casei, sub mana buna, pazitoare a Domnului. OK…pana maine va spun din nou:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: