Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
January 2019
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

jan 20 2019 03NOUA MASINA DE DEZAPEZIT

Ianuarie 20, 2019

Uite ca a venit timpul sa scot din garaj pentru prima data anul acesta masina de dezapazit. Anul trecut am avut o masina de dezapezit motorizata care trebuia sa o imping. Luand in considerare batranetea, in preparare pentru aceasta iarna am cumparat o masina de dezapezit motorizata care este dotata cu 5 viteze inainte si dou inapoi. Am gasit cu cale ca timpul inpinsului nu ma avantajeaza cu nimic, poate cu un atac de inima, asa ca am facut un update. Peste noapte ar fi trebuit sa cada zapada pina la genunchi, insa in satul nostru am avut peste 30 cm, cea ce consider ca nu a nins asa de rau. Cu putin elan, am pornit masina de dezapezit, am incalzit-o si m-am pus la lucru impreuna cu sotia si fata mai mica. Trebuie sa precizez, ca una din fetele mai mari deja curatase ceva zapada cu o seara inainte, insa totul era deja acoperit , asteptand interventia noastra.

Cu patru masini parcate, blocate de zapada, prima interventia a fost sa ajungem la masini si sajan 20 2019 02 le pornim, incercand sa dezghetam parbrizurile. Cu ajutorul fetelor, fiecare masina a fost pornita si dezapezita, asteptand ca eu sa mut muntele de zapada din spatele masinilor, lasat de plugul satului care ne-a blocat si mai bine in parcarile casei. Odata ce am mutat peste un metru de zapada din spatele fiecarei masini, masinile au for parcate in strada, eu continuand dezapezeirea cu masina mea motorizata.  Dupa un ceas jumate (o ora jumate), am reusit sa dezapezesc parcarile, si sa punem masinile inapoi la locurile lor. Daca ar fi trebuit sa dezapezesc la lopta, nu cred ca as fi avut timp si sa mai scriu povestea zilei la dezapezit. Cu siguranta as fi fost la lopata peste 4 ore.

Exista o frumusete a iernii aici pe plaiurile Americane. Nu avem imaginile cailor sau a saniilor, jan 20 2019 01insa in tot satul se aude un concert al motoarelor masinilor de dezapezit. In timp ce eu curatam zapada, vecinul ma acompania in concertul muzical invernal, iar din departare se auzea masinile altor vecinii, fiecare gospodarinduse la casele lor. Fratele meu (un alt vecin de casa), la 6 dimineata a luat lopata in primire sa curate zapada, mult mai gospodar ca noi. El si-a facut concertul in transpiratia muschilor si a zgomotului de fasiit a lopetii.

Dupa o munca buna, o cafa buna ma asteptat, uitandu-ma cu placere pe fereastra la muntii de zapada facuti sa eliberam masinile. La unii nu le place frigul iernii, insa mie imi place caldura casei, uitandu-ma pe fereastra la gradina casei plina de zapada. Fiecare isi are placerile lui, insa mie imi plac iernile, sa stau la gura sobei cu o carte buna in mana, sa-l vad pe Barney tolanit la caldura. Se face dupa-amiaza, si mai am de lucru, asa ca pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: