Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
January 2019
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

jan 17 2019 01PUTEREA RUGACIUNI

Ianuarie 17, 2019

In urma cu cativa ani am inceput sa folosesc ciupiturile (pokes) depe Facebook ca o modalitate de a duce pe brate de rugaciune pe prieteni si familiile lor in fata Domnului. Am ajuns la un cerc de rugaciune in care ne sustineam zilnic in rugaciune, confirmat printr-o simpla accesare a butonului de ciupituri. Zilnic am avut confirmatia ca prieteni mei se rugau pentru mine si familia mea asa cum si eu ma rugam pentru ei.

In primi ani am ajuns la un numar destul de mare in care ne asiguram unii pe altii de sustinere in rugaciune. Pe parcurs unii sau obosit, si sau pierdut in marea tacerii, totusi unii dintre noi am perseverat. In ziua de astazi, dupa 1,614 zile consecutive (ceva in jur la 4 ani jumate), prietenii Nicu si Silvia-Rodica Holter, inca continua sa ramana intr-o partasie a rugaciunii. Este adevarat ca Facebook a inceput sa ne ascunda posibilitatea ciupiturii, insa in perseverenta noastra, am stiut sa gasim butonul si sa ne asiguram o continua perseverenta in a ne sustine in rugaciune.

Sunt multe discutii despre puterea rugaciunii, a cea ce se poate realiza. Multe mesaje de rugaciune sunt in majoritate o reactie la un necaz o nenorocire, uitand sa fim proactivi. Se pare ca ne aducem aminte de rugaciune numai la necaz.  Nu stiu si nu pot explica dece unii sau lasat de o actiune preventiva a starii spirituale, in care sa cerem protectia lui Dumnezeu in vietile noastre. Nu stiu dece unii sau obisnuit sa ceara mai mult si sa multumeasca mai putin. Unora le place sa dea cu teoria, inbuibati in concepte si schite teologiei sau apologetice. Viata de credinta este o viata a unei relatii continua cu Dumnezeu, a unei comunicari constante intre un Tata si un fiu.

Facebook ne-a dat o oportunitate de aducere aminte la o sustinere zilnica de care am profitat. Unii sau unele caractere au crezut ca frumusetea lor ne-a sugerat o ciupitura. Departe de noi aceste ganduri firesti, insa mintea fireasca a vazut ciupitura ca un compliment, pe cand unii dintre noi am folosit-o ca o chemare la o rugaciune comuna de sustinere a nevoilor noastre in fata Domnului.  Timpul este scurt, viata trece repede. Celor care inca mai simtiti necesitatea legaturii fratesti si de sustinere in rugaciunii unii pentru altii, cautati procedura de ciupitura si continuati de a sustine pe brate de rugaciune familiile aproapelui vostru. Asa ca pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: