Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
January 2019
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

jan 16 2019 01FETELE LUI TATA

Ianuarie 16, 2019

Iernile in statul New York sunt lungi si grele. In general ele sunt mai lungi ca in tara si mult mai friguroase. Au fost ani cand la sfarsit de august soba deja mergea, pe cand in alti ani la sfarsitul lunii mai inca mai incalzeam casa. In bunatatea cerului, iarna asta a fost mai buna, avand un tarziu de toamna si inceput de iarna bland, unde soba a mers insa nu la maximum. Imi aduc aminte de una din cele mai reci ierne pe care am avuta. In iarna anului 1995 am ajuns la o temperatura de – 40 de grade celsius, cea mai joasa temperatura pe care am experimentat-o. A fost asa de frig incat si laba cainelui degerase.

Cu inceputul noului an noptile au ajuns sa fie mai friguroase. Cu cateva zile in urma eram la  – 18 grade celsius. Prognoza restului de iarna nu sunt prea bune, la sfarsit de saptamana anuntandu-se o furtune de zapada serioasa. Soba sbarnie, bucurandu-ne de caldura casei. Casa este mai goala, cu baiatul lui tata mutat in sud la zone mai calde, ramas in nordul Americii cu trei fete in casa. Cu ajutorul fetelor, mica gospodarie pe care o avem este intretinuta, fiecare punand umarul la nevoie.

In pregatirea invernala, cu posibilitatea zapezi sa-mi blocheze accesul la gradina din spatele casei, m-am hotarat sa iau 2 tone de peleti pentru soba. Am anuntat fetela ca o sa am nevoie de o mana de ajutor, si intro-o ora am descarcat cele doua tone de saci de peleti. NU pot sa-mi exprim bucuria sa am fete in jurul casei care sa aibe grija de tatal lor. Impreuna cu cele doua fete si sotia, descarcarea a fost rapida, aprovizionati cu peleti pentru inca 2-3 luni.

Trebuie sa fiu multumitor lui Dumnezeu pentru copii pe care i-am primit cadoua din partea Sa. Fara baiat sa-mi dea o mana de ajutor, am apelat la ajutorul fetelor mele sa descarc saci de peleti in jur de 40 lb ( vre-o 18 kg) fiecare. Fara cearta, fara mari discutii sa-mi spuna ce le stric machiajul, manechiura sau pedichiura, fetele lui tata si sotia au sarit in ajutor. Fiecare se lauda cu ai lui, insa si eu ma pot lauda cu fetele mele.  Sacii sunt pusi in sopru, soba sbarnie, atmosfera este calda si placuta in compania fetelor. Asa ca pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: