Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
January 2019
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

Jan 14 2019 01CARTUSUL DIN VARFUL GRADINII

Ianuarie 14, 2019

Nu stiu cati ani aveam , insa destul de mare sa fac prostii. Era Ruga de la Zolt, cand tot neamul Obeada veneau la casa lui Roma sa se bucure de ospitalitatea lui „tatare.” Dimineata la biserica, ne-am bucurat de un program special, unde fiecare a contribuit cu poezii si cantari, predicarea Evangheliei intarind credinta fiecaruia. Dupa programul Casei de Rugaciune, toti musafirii era invitati in casele Zoltenilor, majoritatea preferand sa vina la casa Obeada.

Rugile Banatene au un specific care este mai greu de explicat si inteles. De exemplu mesele sunt extravagante, cu portii mari, cu o sarma care este mare cat farfuria, aproape imposibil sa o poti termina. Prajiturile de o bunatate extrema, incat dintii ti-ar fi cazut din gura daca apa rece de munte nu ti-ar fi spalat zaharina. Nu pot uita Rugile copilariei asa cum nici cea ce am facut la aceasta sarbatoare.

Era deja dupa-amiza cand toti erau la odihna, undeva prin casa, unul din cele patru poduri ale casei, fiecare pe unde puteau.  Impreuna cu verisorii mei mai mari dela Faget, Sorin si Mircea, eram in varful gradini. Mircea scoate din buzunar un cartus ca sa-i dam foc. A asezat cartusul pe o piatra, si am facut un mic foc. Cartusul a fost pus in picioare sa traga spre cer. Focul  a incis cartusul, care la ultimul moment se destabilizeaza si cade opozit directiei unde eu si verisorii mei asteptam sa explodeze. Cartusul explodeaza, glontul trecand peste casele Zoltului. Dupa explozie, de frica ne-am ascuns prin varful gradinii sa nu fim descoperiti. Nu stiu cine si cati au auzit impuscatura, avand in vedere ca nimeni nu aveau voie sa aibe pusca de vanatoare. Am revenit acasa pe ocolite, prefacuti de o indiferenta a evenimentului.

Dupa ani de zile mi-am dat seama de inconstinta, ca unul dintre noi ar fi putut fi impuscat, ranit sau chiar mort. Mintile unor copii inconstienti, mai mult speriati de galagia cartusului, decat a pierderi unei vietii.  Multe din nebuniile copilariei ar fi putut fi catrastofice daca nu ar fi fost mana ocrotitoare a bunului Dumnezeu.  Sunt convins ca rugaciunile parintilor si a bunicilor mi-au ocrotit pasii dealungul anilor, chiar din pantecele mamei mele. Morala zilei: sustine in rugaciuni vietile copiilor vostri, nu va osteniti sa-i duceti pe brate de rugaciune. Beneficiile poate ca nu vor fi vazute imediat, dar poate ca intr-o zi te vei bucura sa aflii puterea rugaciunii. Pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: