Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
January 2019
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

jan 11 2018 01CU ZID SAU FARA ZID

Ianuarie 11, 2019

Guvernul American este blocat datorita inposibilitatii ajungeri la o decizie politica comuna intre guvern si congres, un zid separand cele doua pardite. Majoritatea republicana in sustinerea politicii presedintelui, sustin zidirea unui zid separator intre America si Mexic. Democraticii sunt impotriva oricarei sugesti a presedintelui, astfel ca idea zidului devine o piedica la orice acord beneficial poporului american. Spiretele sunt asa de aprinse, ca liderii democratice care nu sustin zidul au ajuns sa zideasca un zid separator nu la granitele Americii ci chiar in mijlocul tarii, intr-un dezacord politic/ideologic. Unii chiar au ajuns sa implice religia, sugerand ca nu este crestinesc sa zidesti ziduri.

Problema este asa de complicata, ca zidul politic/ideologic creste pe zi ce trece. Idea unitatii Babilonice a existat si continua sa existe. Aceasta ideologie a trebuit sa fie rectificata prin interventie divina, aducand o ne-intelegere de limba intre oameni pamantului. In istorie zidurile au aparat orase si tari dela invazie, o strategie rudimentara care se pare ca este uitata usor. Multi din liderii democratici au ziduri in jurul caselor lor pentru protectie, insa nu sunt deacord cu un zid protector la granitele tarii. Vaticanul are un zid asa de inpunator, oprind multe atemptate de intrare ne-invitata.

Dar ce sa mai vorbim de strategiile noastre, dece sa nu vorbim de strategia cerului, daca tot vorbim de o atitudine crestina. In Apocalipsa 21 ni se spune despre un cer nou si un pamant nou. In descrierea apocaliptica ni se spune de un zid care inconjura cetatea sfanta (Rev 21:12). Nu stiu si nu inteleg conceptul devin de necesitatea zidului, cand vorbim de prezenta unui Dumnezeu atotputernic, Creatorul tuturor lucrurilor. Insa, daca Dumnezeu insista la zidirea unui zid, oare ce ne face pe noi muritorii mai destepti sau mai iubitori sa credem ca zidurile nu sunt necesare. Nu numai ca este un zid si o poarta, insa este clar ca intrarea in imparatia lui Dumnezeu este limitata. Mantuirea prin harul lui Dumnezeu faciliteaza intrarea in prezenta Dumnezeirii.

Nu stiu care este pozitia ta ca prieten virtual la pozitia guvernului American de a zidi un zid. Defapt fiecare avem dreptul la o opinie in libertatea democratiei. Totusi, inainte de ati da opinia, fii sigur ca Crestinismul de care vorbesti este Biblic. Am mai spus si o mai spun, politica o sa ne omoare pe toti. Vanturand idea ca Crestinismul este in afara principilor Biblice imi ridica tensiunea de multe ori, mai ales venind din partea unor lideri religiosi, specialisti in interpretarea Scripturilor. Pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: