Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
January 2019
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

jan 10 2018 01OGLINGA OGLINJOARA

Ianuarie 10, 2019

In povestea Alba ca zapada, regina spunea „Oglinda, oglinjoara mea, spune-mi cine-i cea mai frumoasa din lume?” La noi Romanii, si mai ales printre ai nostri am ajuns sa spunem in subconstientul nostru in fata computerului: „facebook, facebookule, cine-i cel mai tare din tara?” Si binenteles ca nu ma refer la frumusete ci la aparente. Cu unghiul perfectiunii la fotografie, cuvinte alese la „indrumare” si convorbirii, subiecte alese si cizelate, aparenta crestinului autentic strabate mari si tari.

Una din problemele inceputurilor lumii virtuale a fost si este falsitatea. O stim cu totii, si totusi ne complacem cumva in ea. Fotografiile sunt bine aleses, ca nu cumva sa redea o imagine compromitatoare. De exemplu la unii „frati” le mai place un paharel la masa, insa eticheta imprumutat-o nu permite astfel de dezvaluiri, mai ales pentru cei mai slabi in duhul. Cuvintele sunt alese, cu un vocabular „crestinesc” aparte, care il folosim numai la biserica. Dorinta de sfaturi si comentarii „teologice” sufuca pe unii asa de mult ca nu mai sunt ei. Cu „copy and paste” sunt capace sa dea sfaturi in totul si in toate.

M-am saturat de falsitate, umbland prin labirindul oglinzilor false. In ce ma priveste, a fi un credincios „autentic” nu inseamna sa traiesti in falsitatea creata, a unei perfectiuni folosita cu prevalenta duminica la biserica. Dumnezeu te stie altfel, un pacatos, vai de capul tau, care nu merita nici aerul pe care-l respiri. Unii sau talonat la un egal cu Mantuitorul, sugerand o egalitate de drept prin jertfa Domnului. Nu sunt si nici nu o sa fiu un egal a nimanui, in afara pacatoseniei mele. Ma straduiesc sa fiu cea ce sunt in orice zi si peste tot, chiar si in lumea virtuala unde comunic cu prietenii mei. Pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: