Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
January 2019
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

jan 09 2018 01NEBUNIA VIETII

Ianuarie 09, 2019

Nu stiu cum mi-a venit in cap acest titlul, insa se pare ca avem multi nebuni in lumea asta. Sunt unii care in nebunia lor vor sa-si termine viata. Din pacate nu stiu cum sa o faca bine, aducand mai multe durere familiei, decat lui insusi. Am avut un caz in care aceasta persoa a dorit sa-si spuna la revedere dela viata. A luat „un pumn” de laxativ, medicamente pentru constipatie. Cea mai mare problema a fost ca a stat pe veceu o zi intreaga, pe cand familia era in lacrimi sa inteleaga dece aceasta decizie. Astfel de cazuri sunt o extrema a unei persoane bolnava, satul de viata.

In cealalta extrema sunt cei care cu orice chip tin la viata. No intr-o maniera inteligenta, eventual aderand la o dieta sau sport, dar mai degraba agatati de o hirtie care da indicatii organelor medicale sa jan 09 2018 02faca tot ce pot sa ii tina in viata. Am avut un caz in care o persoana inaintata in viata, la vre-o 92 de ani, a cerut doctorului sa ii schimbe hipul. Sa plans ca o doare si ca trebuie schimbat. Doctorul ia spus ca sansa de viata este mai mica, cu posibilitatea sa o piarda. Aceasta persoana, inervata de atitudinea doctorului ii spune respicat ca este datoria lui sa o tine in viata cu orice pret. Va puteti inchipui ca inima acestei persoane intra intr-un stop cardiac, ajungand sa o readucem la viata de peste 5-6 ori. Dupa ore insir de munca, cu peste 5 doctori si  5-6 asistenti medicali la capul acestui pacient, a trebuit sa ne dam batuti sa sa respectem voia inimii care a refuzat sa mai bata.

Exista doua extreme care denota o nebuniei a intelegerii ce este viata si de cine depindem. Unii incearca sa o piarda pe cand altii sa o pastreze. Nu stiu care este pozitia ta, insa in ce ma priveste va pot spune cu certitudine: „NIMENI NU TRAIESTE MAI MULT SAU MAI PUTIN DECAT I-A FOST DAT.”

Gandeste bine la valoarea vietii. Pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!     

Please follow and like us: