Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
January 2019
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

jan 07 2019 01PACOSTEA FOTOGRAFIEI

Ianuarie 07, 2019

Nu am luat clase speciale de fotografie, insa dealungul anilor am citit pe aici pe acolo cateceva despre fotografie si filmare. Nu stiu cum este in casele voastre, insa criticii cei mai mari sunt membri familiei. Cu miile de fotografii facute de peste 37 de ani, pastrand memoria familiei, am ajuns sa fiu considerat o persoana care nu stiu sa faca fotografii, cu critica cea mai mare legata de unghiul fotografiei.

Nu pot sa pun prea multe fotografii cu familia, pentruca nu reusesc sa fac fotografii dintr-un unghi perfect. Stiati ca fotografiile perfecte se fac dintr-un unghi al perfectiuni? In caz ca nu stiati – va spuns eu.jan 07 2019 02 Fotografia unei persoane poate sa dea iluzii depinzand de unghiul din care este facuta. In mod rudimentar, nu lua fotografie direct din fata, ca te arata prea rotund, incearca din lateral. Daca esti mic, fa fotografie de la inaltime. Prea rotund, ascunde-te dupa o alta persoana. Daca esti prea grasut, nu fa fotografii cu mancare, da idei gresite. Mii de reguli sa ascunzi cea ce suntem, pentruca fotografia te arata asa cum esti.

Este inceput de an si poate te pregatesti mintal pentru vacantele de vara. Citeste ceva despre fotografie ca o sa-ti fie de folos. Din miile de fotografii pe care le-am facut, numai cateva au ajuns sa fie apreciate, multe dintre ele nu au ajuns sa treaca opinia juriului specialistilor. Eu continu sa fac fotografii. Poate ca intr-o zi cineva o sa dea peste ele cand va face ceva escavari archeologice in vidioteca mea unde am pastrat filmari si fotografii dealungul anilor.

Morala: indiferent cat ne-am ascunde dupa o fotografie, chiar luata din unghiul perfectiunii, tot imperfecti ramanem. Cineva ne stie mult mai bine cat de prefacuti suntem. Pune-ti viata si gandirea in randuiala, pina nu o sa ti-o puna altcineva cu forta. Pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: