Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
December 2018
S M T W T F S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

dec 25 2018 brad-in-flacariFARA BRAD DE CRACIUN – A LUAT FOC IN AJUN

Decembrie 25, 2018

Eram in ajunul Craciunului. Deabia veniti de la biserica, se facuse tarziu, insa bucuria Craciunului ne tinea inca treji. Mos Gerila nu venise, si nici nu aveam prea mare sperante sa vina, asa cum nu venise nici in ani precedenti. De obicei pomul de iarna era pus in sufragerie, insa in acest an a fost pus in dormitorul parintilor. Tata era in pat, mama langa el iar noi intre ei. Mama ca sa faca o atmosfera mai initima, a stins lumina in dormitor si a inceput sa aprinda luminarile din brad. Ca copii eram asa de bucurosi sa vedem luminile in brad. Mama a luat o portocala, a curatat coaja si a impartit-o cite o feliuta pentru fiecare. Imi aduc aminte ca am si cantat ceva colinde impreuna, totul intr-o atmosfera deosebita. Ca sfarsit de seara, mama a dat foc si la artificii care erau agatate in pom. Cu aparitia artificiilor, atmosfera devenise si mai deosebita, pina cand a luat foc bradul.

Tata a sarit din pat, mama a sarit la fereastra dormitorul sa o deschida, iar noi speriati am luat-o la fuga spre usa dormitorului. Din usa patru perechi de ochi priveau ne-asteptatul, pierderea bradului in flacari. Cu jumate de pom in flacari, tata ia bradul cu tot cu postament si cu toata puterea il arunca dela etajul 4 pe geam. Nici nu trece bine de rama geamului, ca pomul explodeaza total in flacari. Nu stiu cat de uscat era bradul, insa jocurile artificiilor au fost pierdute in flacarile mari a pomului. Portocalele ramasese agate in pom, la fel si boaboanele,  confetiile de hirtie creponata care ornamenta bradul erau toate in flacari. Pomul a dat un spectacol de flacari deosebit. Aterizat in fata blocului pe iarba, a continuat sa arda pina sa stins singur, noi uitandune depe balcon cu curiozitate, la fel ca si alti vecnii care au notat bradul in flacari.

Cu multumire lui Dumnezeu ca nu a luat foc casa, am ajuns sa avem primul Craciun fara brad. Estetic parea un Craciun mai sumbru, insa bucuria nasterii lui Cristos nu a parasit casa noastra. Nu imi aduc aminte sa mai fi sarbatorit un Craciun fara sa fi avut un brad cat de mic, impodobit de mama si noi toti. Bucurativa de ce aveti, pentruca fiecare lucru poate fi defapt un surplus si o binecuvantare.

Pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: