Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
December 2018
S M T W T F S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

dec 22 2018 1PROACTIV NU REACTIV

Decembrie 22, 2018

Trebuie sa fiu sincer si sa spun prietenilor ca nu mai urmaresc politica Romaniei de cateva luni. Cu doua zile in urma am indraznit sa ma uit la Realitatea Tv. Nu am putut sa ma uit prea mult vazand atata incopetenta, atatea comentarii, nu pe fapte ci pe persoane, scotand in evidenta cat de „idioti”, „prosti”, „analfabeti”, ect…sunt unii fata de altii. Stiu ca in Romania este obiceiul de atac la persoana in momentul in care nu mai ai argumente, totusi este strigator la cer situatia tarii copilariei mele. Poate ca o vad prin ochii ocidentului, insa inafara de critici si opinii televizate, pare ca poporul isi vede de treaba, nepasator de ce se intampla. Peste noapte au disparut miliarde, pensiiledec 22 2018 2 sau dus, si toti isi vad de treaba ca si cum nu sa intamplat nimic.

Poate ca lipsa de curent a ajutat in pastrarea calmului, considerand ca multi nu au ajuns sa stie ce se intampla, insa ma indoiesc. Unii vorbesc de tara lui Decebal, altii amintesc pe Stefan cel Mare sau Mihai Viteaza. Mi se pare ca genele acestor mari eroi sau pierdut sau poate degradat in asa hal, ca noua generatie are o alta perspectiva in viata. Mai trist este si situatia bisericilor, fiecare aderand la o politica aparte. In mai multe discutii cu pastori le-am spus sa fie atenti cu politica pe care o joaca pentruca politica o sa omoare pe toti.

In cateva zile v-om fi in biserici de Craciun. Nu lasa lumina care ti-a fost data sa fie stinsa de necazul si veninul care este injectat in jurul tau. Fiti oameni proactivi nu reactivi. Fiti primii care sa duca vestea Mantuiri, o lumina in casele voastre. Unii tot reactioneaza la o veste sau alta, la o situatie sau alta. Tu fi diferit, fi un om de actiune. Saluta pe cei din jurul tau, nu astepta sa fi salutat. Da o mana de ajutor fara sa te intrebe cineva. Bucura pe altii cu caduri de Craciun, nu astepta sa primesti. Fii o marturie a Evangheliei lui Cristos. Nu te lasa omorat de tensiunea pe care o creaza politica, da semn de viata si iubeste.

Pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: