Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
December 2018
S M T W T F S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

CITESTE MANUALUL DE INSTRUCTIUNI

Decembrie 19, 2018

Deja se stie ca un barbat nu are nevoie sa fie condus, nu ii trebuie GPS, arunca cartea cu dec 19 2018 1instructiuni cand cumpara ceva de montat, este atotstiutor. La sfarsitul lui noiembrie am refacut baia si am cumparat o masina de spalat si uscat combo. Masina mi-a venit saptamana trecuta, am legat-o la tevile de apa, la scurgere, si o noua priza instalata special pentru ea. Ca nevasta sa nu se aplece la pus hainele in masina, am facut si o cutie care sa eleveze masina mai sus. Totul arata exceptional, gata sa facem prima proba.  Cu emotie citesc numai o pagina din manual sa vad cum se da drumul la masina de spalat. Punem detergent, rufele deja sunt puse, cu emotie apasam pe butonul de pornire. Se aude apa cum incepe sa curga, masina isi incepe ciclul. Bucurosi ca totul merge bine, ne retragem sa lasam masina sa-si faca treaba iei. Totul bine si frumos, cu exceptia ca masina mea de spalat este dansatoare.

Sar din scaunul biroului la niste sunete si saltari a masinii in sus si jos prin baie. Noroc ca usa era deschisa, astfel masina ar fi blocat usa. Masina era deja mutata in fata veceului, tremurand ca si cum ar fi fost posedata. Am oprit masina incercand sa inteleg ce sa intamplat. Au trecut cateva zile pina am decis sa dam masina jos depe cutia facuta, gandindu-ma ca poate era prea sus cocotata, si ar fi avut ameteli de inaltime sau nu i-ar fi placut. Reconectat masina, fara cutie, la nivelul podelei, reincepem procesul dupa ce am si pus masina la nivel. Cu emotie apasam pe buton, totul merge bine. M-am gandit ca am rezolvat problema, pina cand masina intra in ciclu de uscat, incepand sa sara nebuneste prin baie. Iar opresc masina, incercand sa gasesc solutia.

A trebuit sa ma dau batut si sa iau manualul de instalatie a masini de spalat. Undeva la pagina 10 scrie ca trebuie scoase suruburile de transport, si celuloza din sub masina. Nici suruburile si nici celuloza nu iti sareau in ochi, parca ar fi fost parte din ansamblu masinei. Am scos suruburile, si am reinceput masina. Minune – masina merge fara sa mai danseze prin baie.

Morala – citeste manualul cand cumperi ceva. Crestinismul vine cu un manual care trebuie citi. Crestinismul nu este o inventie proprie si nu functioneaa dupa placul nostru. Acei crestini autentici ar trebuie sa mai puna mana pe manual, sa nu se ia doar din auzite, a cea ce spun altii. Citeste Biblia daca vrei sa stii cine si cum traiesc crestini.

Pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: