Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
December 2018
S M T W T F S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

FIER BETON LA COLINDE

Decembrie 18, 2018

dec 18 2018 2Concerte si Colinde in Biserici si Camine Culturale au inceput de doua saptamani. Cu mare placere vad prezentarile tinerilor participand intr-o lauda a Mantuitorului nostru. Inca putin si la sate si in orase, in curtea casei sau pe scara blocului, colindatori o sa ajunga cu mesajul nasterii lui Mesia.

Cu peste 38 de ani in urma imi aduc aminte de colindele tineretului dela Biserica Baptista Sfanta Treime. Doua nopti non-stop de colindat, cel putin doua grupuri, pe jos dintr-un cartier la altul, cu chitarile dupa noi. Intr-un an am avut un instrument deosebit cu noi. De pe un santier vecin la Tomis I, din greseala am descoperit un sunet de clopot cand lovesti cu un ciocan sau cu o alta bara de fier o bucata de fier beton. Mi-a trecut prin cap sa  iau cateva dimensiuni diferite de fier beton aruncate pe santier, sa le leg cu o sfoara de o bucata de lemn, si sa le folosim ca o imitare a unui sunet de clopot.

Nu stiu daca a existat vre-o familie sa nu ne fi intrebe de unde vine sunetul de clopote, avand in vedere ca eram multi tineri si fiarele de beton agatate de un lemn eram mai in spate sa nu se vada. Acel an am ajuns cei mai vorbiti colindatori, datorita sunetelor de clopote auzite pe melodia „o noapte prea sfintita” acapelo, numai cu sunetul fierului beton.

In zilele noastre tineri sunt cu tot felul de instrumente, insa in zilele noastre chitara si fierul beton ne-au insotit in colindele noastre. Nu uitati sa mergeti la batranii bisericii, a bolnavilor, a celora care nu mai pot frecventa biserica ca la tinerete. Nu mancati prea mult, insa incercati sa beti apa indeajuns sa nu va epuizati.

Pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: