Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
December 2018
S M T W T F S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Momente Apologetice

VENI, VIDI, VICI – gandul zilei

TIMPUL IN FAMILIE

Decembrie 16, 2018

Dumnezeu da tot felul de binecuvantari; familie, casa, masina, ploaie si zapada, suntem inundati continuu de bunatatea Sa. In Romania a nins mult, si multi sunt fortati sa stea acasa, blocati cu propria familie. Ma intreb cati stiu sa foloseasca astfel de timpuri in favoarea unificarii si intarirea relatiilor familiare. Cu sotia avem 4 copii, la un cincinal diferenta intre ei. Cu o diferenta asa de mare, a fost destul de greu sa gasim lucruri care sa-i uneasca. Doua initiative importante care au sustinut unitatea familiei au fost: 1) masa de seara cu participare obligatorie, 2) odata la doua saptamani am mers la restaurant cu copii. Par initiative extravagante, sau greu de tinut, insa am sa explic cum am facut.

dec 16 2018 Feb18 2007 032In America, nu se mananca asa de tarziu ca in Europa. In casa noastra, masa de seara este intre orele 5-6 seara. Dece la aceasta ora? Pentruca dupa ora 5 ajungeau copii dela scoala, dela activitatile sportive de dupa program. In jurul acestei ore toti erau acasa, flamanzi dupa sala de sport, cel mai bun timp de a fi impreuna. Eu lucrand de noapte, trebuia sa plec la servici inainte de 6 seara. Asa ca alesul timpului a fost o perfectiune la care am beneficiat de un timp special cu toti la masa. Si pentruca suntem o familie jumate romana, jumate italiana, vorbit la masa nu a fost o problema. Am putut sa avem tot felul de conversatii care ne-au ajutat sa ne cunoastem mai bine si sa ne imprietenim cu copii nostri.

In ce priveste restaurantul, a fost o strategie pe care am implimentat-o in favoarea inbunatatiriidec 16 2018 Feb14 2007 055 comunicarilor in familie.  Am ales sa mergem tot timpul la o distanta de aproape o ora de satul nostru, intr-un oras mai mare ca Timisoara, insa nu asa de frumos. Blocati in masina pentru o ora cel putin, am avut tot felul de discutii, am aflat tot felul de informatii, ajungand sa cunoastem mai bine cum gandesc si cum vad lucrurile copii nostri. Mancatul la restaurant a fost un motiv de familie sa iesim afara din casa, insa timpul in masina a fost cel mai important, cea mai mare investitie in familie.

Copii sunt mari, vieti diferite, la universitati, insa continuitatea dorintei de comunicare continua. II aud pe toti patru pe video chat vorbind, razand, bucuranduse de unitatea lor de familie. Puneti seminte si vor aduce roade. Zapada pe care ati primit-o, folositi-o in favoarea voastra strangand legaturile de familie. Curatati ocolul si strada, lasati portile casei deschise. Pina maine va spun:

Tace buna! Shalom! Bucuria cerului cu voi!

Please follow and like us: