Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
November 2016
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Momente Apologetice

GPS-ul Baptist Mai Trebuie Resetat

de Caius Obeada

Era duminică după-amiază la o benzinărie în Queens, NY, când m-am decis să folosesc GPS-ul să măgps-01 scoată mai repede din oraș. Am pus destinația Sidney, NY, am așteptat câteva secunde să calculeze distanța și ruta, și spre surprinderea mea GPS-ul îmi spunea că am 2 zile și 8 ore până ajung acasă. Mă tot uit la el să văd dacă nu e ceva greșit, pentru că normal îmi lua până la 4 ore de condus fără oprire până acasă. Dar două zile și 8 ore, mi se părea greșit. Am pus adresa destinației de câteva ori și tot două zile și 8 ore îmi arata. A mai trecut ceva timp până să-mi dau seama că problema nu era cu destinația, ci cu setarea mijlocului de transport. Setarea pe care o aveam era să-mi indice dacă merg pe jos cum și cât îmi ia să ajung acasă. Am schimbat setarea pe mașină și spre surprinderea mea trebuia să ajung acasă în 4 ore și 14 minute dacă nu aș avea trafic.

Unele probleme care se ridică între Baptiști nu fac referință la scopul final de destinație cât la mijlocul gps-02de transport și viteza la care am dori să ajungem la destinație. Unii sunt precauți în viteza de lucru, încercând să nu supere pe nimeni, pe premiza că ”graba strică treaba.” Alții sunt în extrema de acțiune imediată, gălăgioși, înpingându-te de la spate pe premiza că ”trebuie câștigat timpul.” Mai sunt și cei care în răbdare au așteptat destul, au pornit mașina, precauți că consistența îi va ajuta să ajungă la destinație.

Trei feluri de circumstanțe, însă toate pot fi greșite dacă destinația este greșită. GPS-ul Baptist are nevoie de călăuzirea Duhului, unde destinația este clară, modul de transport este presetat din veșnicii. Probleme sunt și vor fi, însă dacă destinația sau modul de transport ne vor divide, unitatea Baptistă nu va mai exista cât de curând. Zvonuri de certuri sunt și vor fi. Diversitate de opinie sunt si vor fi. Întrebarea este până când ne va suporta Domnul să ne certăm și să fim împotrivitori? Sunt timpuri în viață când o pauza sau o retragere sunt mai bine venite decât împotrivire și ”gură mare.” Înțelegerea și acceptarea voii Domnului sunt mai importante decât opinia direcției și modului personal de abordare a lucrurilor.

Cine are urechi de auzit să audă, cine nu, să ia aminte la vocea Domnului!

Please follow and like us: