Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
June 2015
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Momente Apologetice

Sa trezit leul cu curcubeul în față

imagesCAUQ8KYNLa câteva zile după decizia Curții Supreme o serie de declarații au început să apară, de la taberele Creștine la cele politice, fiecare mesaj scoțând în relief posibilitățile juritice la care v-or fi suspuși Creștini și toți cei opuși homosexualității.

Până în ziua când leul să primească ciupitura homosexualității, în afară de ultra conservativii Americii, nimeni nu urmărea agenda Curții Supreme, nu era nici un dialog la nivel național, CNN și Fox News preocupați de evadarea celor doi criminali din pușcăria statului New York. Odata ce știrea deciziei Curții Supreme a fost făcută public, toți conservatorii din toate colțurile țării și-au spus opinia.

Vorbind cu o serie de colegi de orientare conservatoare, punctul culminant a discuțiilor nu a fost în ce privește drepturile homosexuale ci redefiniția familiei făcută de Curtea Supremă. Până în prezent noțiunea de ”civil union” a fost acceptată de populație în contextul căsătoriilor homosexuale. Totuși, mișcarea homosexuală nu le-a fost îndeajuns această etichetă, cerând curților juritice să rectifice sau să modifice acest termen, căsătoriile homosexuale să fie recunoscute ca familii, egale în drepturi cu orice familie și căsătorie între un bărbat și o femeie.

Mișcarea homosexuală a încercat să câștige opinia publică în mai multe state ale Americii, cu milioane de dolari investiți și pierduți. Aflați în fața opiniei publice unde Evanghelicii, Catolicii, grupările Negrilor și a Spaniolilor din America au fost total împotriva direcției de acceptanță homosexuală, grupările homosexuale sau dus să câștige întegrarea în societatea conservativă Americană pe cale juritică, printr-o forțare a integrării și acceptanță de către popor în baza unei decizii legale.

O serie de pierderi a luptelor legale au fost cunoscute în diferite state ale Americii, forțând agenda homosexuală să ajungă în fața Curții Supreme, unde șansele trecerii acestei legi aveau mult mai mari șanse decât în curțile inferioare. Planul homosexual împinge nota și reușesc să câștige cazul la nivel național, câștigând suportul a cinci judecători liberali a Curții Supreme.

Agenda homosexuală

gay agendaMulți au auzit de existența unei agende homosexuale, însă prea puțini au fost atenți la planurile ei cu excepția grupărilor ”radicale” conservative. În 1990 Marshall Kirk și Hunter Madsen au scris o carte intitulată ”After the Ball: How America will Conquer its Fear and Hatred of Gays in the 1990’s”, o carte  care descrie harta agendei homosexuale după metoda chinezească de spălare a creierilor. Astfel că agenda homosexuală ajunge să împrumute trei pasuri: desensibilizare, bruiaj, și conversie.

Desensibilizarea face referință la propagarea homosexuală prin televiziune, filme, radio, publicații, în scopul unei acceptanțe homosexuale ca parte integrală a unei normalități în societatea Americană. Bruiaj face referință la metode de atac în care să rușineze oponenți homosexuali acuzați de bigotism și stigmatizare socială. Conversia face referință la convertirea publicului în acceptanța agendei homosexuale. (1)

Fred Hutchinson în 2004 face referință la agenda homosexuală și a minciunilor propagade după metoda nazistă folosită de Joseph Goebbels ”Spune o minciună, să fie mare, repet-o cât de des, și mulți o să creadă.” Cele trei micinciuni care au început să fie propagate cu 10 ani în urmă pe plaiurile Americii au fost următoarele:

determinarea genetică – în care se introduce idea că genele determină alegerile în dezvoltarea umană, astfel că homosexualitatea nu este o alegere ci o predeterminare genetică, o minciună demonstrată stiințific.

homosexuali nu se pot schimba – o minciună demonstrată de Dr. Socarides care spne că o treime dintre homosexuali au abandonat homosexualitatea, sau căsătorit și au făcut copii.

descriminarea împotriva homosexualilor este o problemă de drepturi civile – astfel că homosexuali sau pus la același nivel cu negrii Americii în care își cer drepturile civile de egalitate împotriva desciminărilor în baza culori pielei. (2)

Agenda homosexuală a reușit să câștige pe mulți într-o acceptanță a homosexualilor, mulți Americani ferindu-se de a fi acuzați de descrimiare. La ora actuală homosexuali au multe drepturi la locurile de muncă, în multe state perechile homosexuale fiind recunoscute ca familie cu aceleași drepturi sociale și financiare, cuplurile homosexuale beneficind de aceleași drepturi ca familiile tradiționale. Lupta la curtea supremă nu a fost pentru drepturile homosexuale ci pentru legitimarea definiției de familie în care homosexualitatea este dezintegrată și recunoscută nu ca o clasă aparte ci ca o familie tradițională.

Curtea Supremă

Întro conversație cu un prieten din Romania spuneam că adormirea pocăiților și lipsa la voturi a favorizat decizia Curții Supreme. Prietenul meu nu a fost așa de convis, însă nu mă așteptam să mă înțeleagă atâta timp cât ne separa un ocean. Judecătorii Curții Supreme sunt propuși de președintele Americii pe viață, iar în momentul în care un judecător decide să se retragă la pensie un nou judecător este propus să preia locul. În funcție de orientarea socio/politică a președintelui și supreme court01propunerile la cort sunt pe aceaiași linie.

Cei nouă judecători a Curții Supreme pe care îi avem astăzi sunt:

Anthony Kennedy – judecător ales de Reagan în 1988

Claerence Thomas – judecător ales de G.H.W. Bush în 1991

Ruth Bader Ginsburg – judecător ales de Clinton în 1993

Stephen Breyer – judecător ales de Clinton în 1994

John G. Roberts – judecător ales de G.W. Bush în 2005

Samuel Alito – judecător ales de  G.W. Bush în 2006

Sonia Sotomayor – judecător ales de Obama în 2009

Elena Kagan – judecător ales de Obama în 2010 (3)

 

Într-o clasificare făcută de NY Times, Kagan, Sotomayor și Ginsburg sunt clasificate ca liberale cu un procentaj de vot pentru agenda liberală în jur de 70%. Breyer și Kennedy sunt de mijloc cu un procentaj de vot liberal de 58.9% și 50%. Roberts, Scalia, Thomas și Alito sunt puși în latura conservatoare cu voturi liberale în jur de 40%. (4)

Orientarea socio/politică a judecătorilor au ajuns să fie o oglidă a președinților de care au fost aleși. America a dormit când Clinton și Obama au fost aleși, ignorând apartenența și ideologia acestor doi președinți care au ajuns să influențeze direcția judiciară a Curții Supreme. Am fost în America și am ascultat alegerile fiecărui judecător din Curtea Supremă. Îmi aduc aminte de dificultățile procesului de vot prin care au trecut, totuși, această curte ajungând să redefinească termenul de familie împotriva a milenii de ani a cea ce a fost descris ca familie unirea între un bărbat și femeie.

Curtea Supremă nu este o oglindă a orientării social/politice a Americii, ci a unei orientări personale a unui președinte care a ajuns la putere datorită mașinației politice cu care și-a câștigat voturile. O lecție istorică care prevăd că va fi uitată așa cum am uitat multe lecții primite în trecut.

Opinie personală

Decizia Curtei Supreme nu are un efect imdediat în societatea Americană ci un potențial de dezastru pentru viitorul Creștinsimului conservator. Un fact real al Americi este diversitatea în care trăim.

8lobi9xmc0i2_lg2jui6sa

În 2014 numai 38% sunt identificați a fi conservatori pe când 24% merg pe linia liberală (5). Este evidentă decăderea social/politică a Americii în ultimile decenii printr-un număr mai mic de conservatori în societate. Se pare că agenda homosexuală a câștigat suporturi și voturi care să accepte homosexualitatea ca o normalitate a vieții. În acest context politic avem o serie de primari, congresmeni și senatori homosexuali care au ajuns să reprezinte societatea.

În 2014 Creștinii conservatori au fost 32% din votul electoral cu 86% care au votat pe republicani și 12% care au votat pe democrați. Evanghelicii fiind calculați la 23% din votul electoral cu 82% votând pe republicani și 18% votând pe democrați (6). Într-o țară unde 70.6% se consideră Creștini (7), numărul conservator în care principiile Biblice au mai mare valoare decît agenda liberală a păcătășeniei se pare că sunt în decădere.

În feburarie sa ținut sondaj de opinie publică între republicani în care 57% sunt în favoarea abandonării Constituției și declarării Americii ca o țară Creștină, pe când 30% au opus Creștinătatea ca religie națională (8). Un alt punct de vedere care denotă imposibilitatea la care am ajuns datorită unei adormiri.

Leul sa trezit din somn, o serie de reprezentanți politici și lideri spirituali contestând decizia Curții Supreme. Apele sunt tulbure și nu ne putem da seama imediat de pagubele și reprecusiunile pe care 5 oameni din America, membri Curții Supreme au decis sa dea o nouă definiție a cea ce Dumnezeu a definit ca familie. O ruptură sa făcut, rămâne de văzut ce acțiuni practice vor fi luate ca națiune și la nivele de state. Lideri vorbesc, însă masele nu par să fie convinse de mesajul conservator.

America este complicată, și totuși la timpuri de neveghere, agenda homosexuală a reușit să schimbe cursul istoriei printr-o minciună. Suntem într-o perioadă a campaniilor electorale care pregătește America pentru alegerea noului președinte. Mulți vor încerca să câștige votul Evanghelic și a Creștinilor conservatori al Americii. Vom citi multe discursuri și propuneri, tutuși mai greu va fi aplicarea planurilor și deciziilor de viitor în ce privește stoparea și demascarea agendei Sodomei, a unei agende homosexuale de integrare în societate.

Domnul să aibe milă de noi și să trezească credința primită de la înaintașii noștri.

Caius ben Obeada

Note de subsol

1.  The dark, intolerant, and abusive nature of the gay agenda – by Fred Hutchinson – http://www.renewamerica.com/columns/hutchison/040428

2. ibid 1.

3. List of Justices of the Supreme Court of the United States – https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Justices_of_the_Supreme_Court_of_the_United_States

4. A More Nuanced Breakdown of the Supreme Court – http://www.nytimes.com/2014/06/27/upshot/a-more-nuanced-breakdown-of-the-supreme-court.html?abt=0002&abg=1

5. U.S. Liberals at Record 24%, but Still Trail Conservatives – http://www.gallup.com/poll/180452/liberals-record-trail-conservatives.aspx

6. The Evangelical Vote in 2014 Election – http://ffcoalition.com/blog/2014-11-05/evangelical-vote-2014-election

7. Explore religious groups in the U.S. by tradition, family and denomination – http://www.pewforum.org/religious-landscape-study/

8. 57% Of Republicans Say Dismantle Constitution And Make Christianity National Religion  – by Keith Brekhus – http://www.politicususa.com/2015/02/25/57-republicans-dismantle-constitution-christianity-national-religion.html

* fotografii și clip art preluate depe Google

** greșeli gramaticale îmi aparțin, a unui român plecat de 32 de ani din țară.

 

Please follow and like us: