Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
June 2015
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Momente Apologetice

America o țară Creștină

christianity in usa 01Nu știu dacă există vre-o definiție care să dea un indiciu a ce înseamnă a fi o țară Creștină. Cine, ce și cum nu se știe, însă unii au decis cu mulți ani în urmă să prezinte America a fi o țară Creștină. Primii emigranți se pare că au fost Creștini, mai tărziu primele colonii au fost pline de separatiști Englezi care și-au găsit refugiu libertății religioase pe maleagurile Americii.  Istoria Evanghelicilor din America este puternică. Influența Evanghelică în viața politică este cunoscută, și totuși de la o țară Creștină am ajuns să fim considerați țara Sodomei și Gomorei moderne.

Pentru mulți Evanghelici Americani, decizia Curții Supreme nu a putut fi înghițită cu ușurință. Decizia recunoașterii drepturilor homosexuale ajungea să fie recunoscută, dacă nu azi era mâine, însă era predictibil să ajungem la acest pas istoric. Zidurile Americii au fost găurite de mult timp, Evanghelicii dormind în băncii, ignorând semnele vremurilor.

America este greu de înțeles, și dacă nu trăiești pe aceste meleaguri este și mai greu să pricepi pașii greșiți care sau făcut să ne aducă la un impas juridic fără precedență. În primul rând trebuie înțeles miezul Constituției Americane care pune bazele libertății fiecărui cetățean prin care nu este nici o diferență între situația economică sau statutul fiecărei persoane. Toți sunt egali în fața legii și sunt egali sub lege și pedepsele violării legilor Americane. Declarația de Independență face un pas mai concret în care se face declarația ”Toți oameni au fost creați egali” cu drepturi la viață, libertate și fericire. (1)we the people 01

Constituția Americii nu a prevăzut timpurile secolului 21 unde o serie de variații sociale au ajuns să acapareze și să modifice cultura iudeo-creștină, unde în numele libertății și drepturilor la viață, libertate și fericire au ajuns să fie invocate de tot felul de grupări. Azi Curtea Supremă a cedat în fața drepturilor homosexualilor la viață, libertate și fericire, forțați să se supună legilor fondatoare ale Americii.

Unii ar fi preferat ca drepturile de viață, libertate și fericire să fie ignorate indefinitiv, călcând principiile fondatoare ale Americii. Problema legalității drepturilor homosexualilor este dezbătută de ani de zile, dacă nu de decenii pe plaiurile Americane. În numele libertății am ajuns să ne facem legi care nu numai că ne dau drepturi la autonomie și libertate religioasă, dar în același timp dă drepturi și celor care sunt opuși căilor fondatoare ale Americii.

Părinții fondatori a Americii au fost temători de Dumnezeu, fără să fi perceput sau să întrevadă o schimbare socială în care homosexuali să-și ceară drepturi, forțând majoritatea să accepte căile perverse, așa cum sunt identificate de Scripturi. Această decizie eliberatoare a unei legalizări naționale a drepturilor homosexualilor va duce la alte decizii în care alte grupări își vor cere și ei drepturile, așa cum Musulmani au ajuns să-și introducă legea șeriei prin Europa.

religious freedom01Decizia Curții Supreme a produs o gaură mai mare în zidul social/cultural American în care deschide alte oportunități la care mulți nu s-ar aștepta. Decizia de astăzi nu va produce o schimbare imediată, însă va avea repercusiuni de viitor.  Homosexuali în America deja trăiesc împreună fără nici o repercusiune, agenții guvernamentale recunoscând aceste uniuni civile, cu beneficii egale cu a unei uniuni între o femeie și bărbat.

Nu cred că este nici un Român stabilit în America de ani de zile să nu cunoască sau să nu fie coleg cu un homosexual. Democrația creată a ajuns să ne sufoce, să ne ia drepturile pe care am crezut că le avem, încercând să fim drepți cu toții.

Din punct de vedere numeric, America este o țară Creștină la fel ca și Romania și multe alte state unde Ortodoxia este la putere. Daca ar trebui sa-mi aleg o țară unde să trăiesc eu și familia mea, nu cred că aș fi ales o altă țară. Decizia Curții Supreme nu mi-a furat libertatea și nu m-a obligat să-mi părăsesc sau să-mi abandon credința. Dimpotrivă, probabil că au sculat din somn un leu adormit de oboseala vremurilor.

Venirea Domnului este aproape si încă nu am văzut desfrâul Sodomei din vechime. Pași se fac spre o dezechilibrare totală, spre un haos a întunericului care să aducă confuzie copiilor lui Dumnezeu. Nu uita-ți că Domnul nu și-a abandonat copii Săi, calea este strâmtă, însă aliniați în spatele Domnului vom merge spre veșnicii.

 

Note de subsol:

1. “… To establish Justice” – http://www.let.rug.nl/usa/outlines/government-1991/the-constitution-an-enduring-document/to-establish-justice.php

2. Google pictures

Please follow and like us: