Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
June 2015
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Momente Apologetice

Încurajând dezinformarea mergând spre minciună

imagesOOOB3QSNDe multe ori sunt lăsat fără cuvinte când citesc re-postări sau like-ri la articole sau materiale dezinformatoare. Văd frați care fără jenă dau mai departe la tot felul de prostii, fără nici o logică a lucrurilor, fără nici o cercetare a cea ce dau mai departe ca și alții la rândul lor să guste o porție de dezinformare. Nu știu la câți este o problemă psicologică în care v-or să vadă până unde merg lucrurile.

Cazul Titel Maghiar, care este încă proaspăt în mințile noastre denotă o naivitate așa de mare între Evanghelici, încât orice lucru are trecere. O serie de subiecte pare că ar avea mai mare trecere la mase, mai ușor de avansat tot felul de dezinformări. Unele au un caracter apocaliptic cum ar fi subiectul cipurilor, semnul 666 obligatorie începând de la anul. Alte materiale aduc fantezia curelor de cancer, tip ”un român a descoperit secretul cancerului”, sau dacă iei o plantă sau o combinație de legume scapi de cancer. Alții pun imagini de persoane care ar fi in boala cerând să dăm likuri că ar fi ajutat la ceva. Tot felul de ne-adevăruri, dezinformări care le furăm timpul și la alții, fără să ne gândim la nici o repercusiune spirituală.

Papa Francis într-o cuvântare spunea: ”dezinformarea este cea mai ascuns păcat pentru media”. Papa Francis continuă să spună că cele trei păcate din media sunt: dezinformarea, calomnia și defăimarea. Dezinformarea fiind cea mai ascunsă, explicând că dezinformarea ”duce la o incapacitate de a lua o decizie corectă în realitate (1).”

Elizabeth Pond scrie: ”Dezinformarea a fost de când șarpele a vândut Evei mărul fatal.” (2)

 ”Să nu răspândeşti zvonuri neadevărate. Să nu te uneşti cu cel rău, ca să faci o mărturisire mincinoasă pentru el.” (Exod 23:1)
În urmă cu muți ani în urmă un ”frate” din biserica sa decis să scoată un zvon despre păstorul Bisericii. Păstorului i sau dusdisinformation01 vestea că ar fi avut o apropiere inapropriată cu o soră din Biserica. Zvonul sa dus repede, comitetul Bisericii devine implicat, dușmanii păstorului cerând demisia și aducerea unui alt păstor. Biserica era pe ultima sută de metri înainte să se rupă în scandal. După multă rugăciune și o tenacitate deosebită a fratelui păstor, ”fratele” cu zvonul este descoperit și adus în fața comitetului. Când a fost întrebat de ce a pornit zvonul ”fratele” spune: ”am vrut să văd până unde ajunge zvonul.”
Păcătoșenia inimii omului a necesitat un sacrificiu mare, ca fiul Domnului să intervină pentru iertarea și mântuirea sufletelor noastre. Problema dezinformării este tratată de mulți cu multă ușurință, un lucru pe care l-am văzut din saga Titel Maghiar. Am ajuns la incapacitatea să ne cerem iertare, să ne apărăm reputațiile în ciuda păcătoșeniei de a aduce minciună și dezinformare în mijlocul aleșilor Domnului.
imagesUHBW0S9TNu știu câți își dau seama de seriozitatea dezinformării și propagării păcatului. Însă când și un papă trage atenția păcatului dezinformării, poate că ar trebui să ne punem și noi întrebarea, noi Evanghelicii care ne credem mai spirituali și mai pocăiți.
Opriți veștile și articolele dezinformatoare, nu mai dați like la materiale dubioase, nu vă faceți părtași păcătoșeniei zvonurilor neadevărate. cercetați Scripturile și practicați pocăința chiar și pe siturile sociale. Suntem o lumină și o sare!
Caius ben Obeada

 

Note de subsol

1. Pope Francis: ”Disinformation is the most insidious sin for the media – www.westernjournalsim.com

2. Misinformation and disinformation about God and the Bible – www.ucg.org

3. Google pictures

 

Please follow and like us: