Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
June 2015
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Momente Apologetice

Problema cipurilor în America

Am citit o serie de postări despre cipurile care sunt sau va trebui să fie implantate în America. Am văzut un film rusesc care cips implantsugera că Americani ar sta la coadă să primească implantarea cipului, o falsitate a unei propagande neînțeleasă. Am rămas dezamăgit de credulitatea unora în acest subiect, propagând materiale futuristice, băgând spaima în alții. După cazul Titel Maghiar am ajuns la concluzia că poți lansa orice fantezie și lumea va crede până când o persoana ca Gabriel Gorcea își va pune reputația în joc pentru descoperirea adevărului.

În primul rând va trebui să fac o clarificare în ce privește autoritatea cu care scriu aceste rânduri. Sunt un asistent medical care lucrează în America cu specialitate pentru sălile de urgență. Am lucrat la centru traumatic nivelul II ca șef de sală, cu o experiență de lucru în mai multe spitale din zona unde trăiesc, incluzând Nursing Supervisor la un spital din zonă. Scriu această clarificare în ce privește cipurile în America ca să se poată înțelege realitatea lucrurilor, unde suntem și cât mai avem până la apariția și folosirea cipurilor pe aceste meleaguri de peste ocean.

În sistemul de asistență medicală American nu există încă un sistem electronic care să unească toate spitalele, clinicile și cabinetele medicale, care să faciliteze introducerea cipurilor. Nu există încă un sistem computerizat să lege toate clinicele și spitalele Americi. Introducerea legi sistemului medical cunoscut ca Obama Care prevede introducerea unui sistem care să conecteze toate sistemele medicale Americane. Până la ora actuală această lege nu a ajuns să fie aplicată în toate statele Americii din motive legislative și financiare.

Problema legislativă

În America ca cipurile să fie implantate, va trebui să fie aprobată o lege prin care fiecare cetățean să fie obligat la un astfel de implant. Cu o majoranță republicană și cu un număr așa de mare de Evanghelici în senat și congres, cu mare greutate o astfel de lege va putea sa fie pusă în discuție, și mai puțin aprobată ca lege a Americii.

images79FQQ9QFObama Care încearcă să omogenizeze transferul de informații medicale printr-un sistem care să unească toate centrele medicale. Deocamdată multe state nici nu au abordat propunerile care sunt aduse de Obama Care, cu atât mai puțin străduința de creare a unui sistem omogen de împărțire a informațiilor medicale.

În urmă cu câteva luni Blue Cross – Blue Shield, una din cele mai mari companii de asigurare din America a fost atacată de niște hackers (1).  Milioane și-au pierdut datele personale printre care și eu și fata mea mai mare. O scrisoare de scuză și asigurarea că inițiative de securitate au fost luate de urgență, ar fi trebuit să mă asigure că datele personale sunt în mâini bune. Milioane și-au pierdut orice încredere într-un sistem care ar păstra cu siguranță datele personale culese prin intermediul statului.

Obama Care nu are încrederea sistemelor medicale Americane și mai puțin a populației care ar fi trebuit să o ajute. O populație care nu are încredere în guvern, va avea cu atât mai puțin încrederea de a susține o lege care cere în mod voluntar sau obligatoriu cedarea datelor personale.

Introducerea unei legi care să impună implantarea cipurilor aproape că este imposibilă la această conjunctură politică în care trăim. America nu este gata să accepte proceduri impuse de guvern. America se luptă să-și păstreze drepturile de libertate incluzând libertatea la arme, mai puțin a implantării unui cip.

Problema libertății omului

În afară ca va fi o problemă legislativă în aplicarea unei legi care să impună cipurile pe teritorialul American, problema libertății omului va trebui să fie încălcată. La ora actuală în zona unde trăiesc există o inițiativă sponsorizată prin Obama Care în care sa început colectarea de date medicale pe o bază voluntară a cetățenilor prin care datele medicale să poată fi accesate de cadrele medicale. Din milioanele de persoane care trăiesc în zona noastră, numai câteva mii au fost de acord să lase ca datele medicale să fie accesate în caz de urgență, cu specificație expresă cine să primească sau să citească datele.

Majoritatea celor care au fost întrebați de ce nu sunt de acord, au spus că sunt suspicioși ca datele lor să fie folosite deimagesTDIQ5ZEU guvern. Libertatea omului are o valoare deosebită în America, în mod special dreptul de alege și decide cine să poate accesa date personale, astfel devenind o dificultate să convingi un American ca datele medicale sunt depozitate în niște sisteme computerizate sigure. Când ziarele sunt pline de știri de furturi de date, cu greu vei convinge pe cineva că datele medicale să fie apărate și păstrate cu siguranță.

Cu ani în urmă, înainte ca legea Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) să fie introdusă, agenți de asigurări sociale chemau clinici și spitale să ceară informații despre starea de sănătate a indivizilor care aveau să fie asigurați, cerând informații despre statutul medical, cerând informații despre bolile, operațiile și medicamentale pe care acești indivizi ar folosi. Persoane cu boli cronice ajungând să fie refuzate în baza unor informații procurate ilegal.

America este suspicioasă de puterile guvernamentale, de abuzurile care s-ar putea face când guvernul ajunge să știi totul despre cetățenii ei.  America se luptă să-și păstreze libertatea chiar și prin păstrarea drepturilor la puști și pistoale, cu atât mai mult s-ar lupta pentru păstrarea secretă a datele medicale prin implantarea de cipuri.

În privința libertății omului se poate scrie mult, având în vedere că un cetățean American nu este forțat să fie vaccinat și dacă vrea, nu este obligat nici să dea date personale nimănui, cu toate că legea obligă toate sălile de urgență să acorde servicii tuturor indiferent dacă este cetățean sau nu, indiferent daca vorbești engleză sau chineză. Statul îți asigură servicii, însă pe aceeași notă nu te poate forța să dai informații personale.

Problema tehnică și financiară

În lumea tehnologică în care trăim am crede că ar fi ușor adoptarea unui sistem universal pentru colectarea și păstrarea datelor medicale. Din păcate tehnologia nu ne ajută atâta timp cât fiecare spital și fiecare departament medical dintr-un pig01spital folosește programe specifice pentru acomodarea nevoile personale. De exemplu sunt săli de urgență care folosesc sistemul T care nu se poate integra cu sistemul EPIC. Cu câțiva ani în urmă, spitalul unde lucram folosea 6 sisteme computerizate, fiecare departament folosind un sistem care nu se putea integra cu sistemul folosit de alt departament. Când un pacient era transferat de la sala de urgența la departamentul medical, toate datele obținute la sala de urgență trebuiau tipărite și trimise cu pacientul la etaj.

Tehnologia există, însă integrarea sistemelor folosite în spitalele Americane necesită o investiție colosală pe care multe spitale nu pot să le acopere. Tehnologie nu este ieftină, iar într-o țară în care sistemul medical este independent, prețurile de omogenizare tehnologic aproape că sunt inexistente. Spitalele America lucrează în deficit financiar, fonduri speciale fiind acordate de guvern și de stat să țină ușile deschise a multor spitale, mai ales din zonele rurale.

La ora actuală nu există o tehnologie care să poată acomoda introducerea cipurilor. Spitalele și clinicile Americane nu pot să susțină o investiție necesară folosirii cipurilor, având în vedere că nu este un beneficiu financiar în folosirea cipurilor, înafara de ușurința transferului de niște date medicale personale.

Concluzie

Ideea implantării cipurilor este apocaliptică, mulți crezând că suntem aproape de venire Domnului. Din punct de vedere practic încă nu suntem acolo, unde bilioane de dolari ar trebui să fie investiți, într-un sistem care încă nu aduce un cips implant 02beneficiu unei societăți democratice. Cipurile nu sunt implantate decomandată, însă mai mult de jumătate din America în mod voluntar poartă GPS în telefoanele mobile care nu se pot dezlipi de mâinile noastre.  Aproape că este imposibil să minți că nu ai fost la Biserică când GPS-ul te trădează și îți spune locația exactă unde ești și unde ai fost. Cipurile vor veni, însă timpurile nu sunt gata, guvernul American fiind incapacitat de situația financiară în care se află. Până la venirea cipurilor, daca vrem libertate poate că ar fi trebuit să vorbim despre sistemele de GPS și de posibilitățile guvernului de a te asculta sau chiar vedea prin computerele și laptopurile pe care le avem prin casă. Domnul să ne dea înțelepciune și să ne ajute să facem un discernământ a noutăților pe care le citim.

Caius ben Obeada

Note de subsol

1. Millions of Anthem Customers Targeted in Cyberattack – http://www.nytimes.com/2015/02/05/business/hackers-breached-data-of-millions-insurer-says.html?_r=0

2. fotografiile și clipurile sunt luate de pe Google

 

Please follow and like us: