Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
June 2015
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Momente Apologetice

Psihopații din jurul nostru

dylann roofO altă tragedia a luat prin surprindere America; Dylann Roof , un tânăr (alb de culoare) de 21 de ani, a împușcat mortal 9 persoane întrând într-o Biserică Metodistă de negrii din orașul Charleston, Carolina de Sud. O tragedie mare nu numai pentru Biserică, dar și pentru societatea în care trăim. După 6 luni de plănuire, într-o miercuri la Studiu Biblic intră în biserică să ceară să vorbească cu Rev. Clementa Pinckney.

Ajunge să întâlnească pe păstorul Bisericii, îl împușca, și pe lângă păstor își mai pierd viața alte 8 persoane. Cu o ura deosebită, acest tânăr spune în fața unui martor ocular care ajunge să-și păstreze viața; ”Voi toți ne violați femeile și ne luați țara.” Un alt martor ocular ne spune că Dylann a re-încărcat pistolul de cinci ori. Mai târziu ajungând în fața unei bătrâne a bisericii Dylann o întrebă ”te-am împușcat?” ”NU” – i-a spus bătrâna. ”Bine, pentru că am nevoie ca cineva să supraviețuiască…”

O tragedie mare într-o adunare de negrii unde experiența violenței nu bate pentru prima oara la poarta Bisericii.

Unii deja au sărit să condamne libertatea Americana de a avea arme, cu toate că în America în 2013 (în acordanță cu Pew Research study) din 319 milioane 118 milioane au pistoale. Raportul Mother Jones susține că în 30 de ani au fost numai 69 de cazuri asemănătoare. Precedența de cazualitate mortală de masă prin împușcare este de .000069% în ultimii 30 de ani.

Aceste date nu încearcă să submineze gravitatea cazurilor mortale prin împușcătură, ci să scoată în evidență ca o minoranța așa de mică poate să influențeze o societate de milioane de Americani. Un păcătos cu probleme psihologice  ajunge să tulbure nu numai o biserica de credincioși, dar o întreaga țară, să ne pună în doliu pe toți.

Credința care ni se cere este de mărimea unei semințe de muștar, și tot așa de mică poate fi necredința unora care ne va omorâ într-o zi în păcătoșenia minții lor.  Măsura credinței se pare că este măsurată în boabe, dar necredința și timpurile de neveghere măsurate și ele în boabe, pot aduce paguba imense nu numai Bisericii Domnului dar întregii țări unde ne-a îngăduit Domnul să trăim. Doamne ai milă de noi păcătoșii!

Caius ben Obeada

Please follow and like us: