Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
June 2015
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Momente Apologetice

Pagubele unui caracter fictiv introdus lumii Evanghelice

imagesCGL4I0PAAm ascultat în ultimile 24 de ore înregistrarea audio a lui Titel Maghiar, care după mai multe opinii pare să fi fost o pierdere de timp. Înregistrarea nu numai că poartă falsitatea unei voci modificate să nu fie recunoscut, însă conținutul este deplorabil, repetativ, fără nici un mesaj care să dea o speranță de adevăr.

Am ascultat cu atenție și mesajul de clarificare a lui Gabriel Gorcea, care aduce mai în detaliu povara descoperiri adevărului, a unei experiențe epuizante, mai puțin înțeleasă de unii. M-am întrebat daca bani au fost în joc, un răspuns pe care nu îl am, însă pagubele aduse sunt mult mai mari decât ar fi adus banul.

Furtul timpului

Copii lui Dumnezeu au primit și primesc multe binecuvântări cu excepția timpului. Personajele fictive care au fost create au furat timpul multor copii a Domnului care cu îngrijorare sau dus în fața Tatălui în rugăciune să susțină o cauză falsă. Unii au fost mai implicați ca alții în povestea lui Titel Maghiar, nu numai prin rugăciuni de susținere, dar și de dialoguri fictive, unii mergând mai departe să apere o cauză pierdută, a unui caracter imaginar. Timp furat, tabere formate, despărțiri și amenințări datorită unei creații fictive a unui misionar în nevoie de ajutor spiritual.

Îndoieli de viitor

Acest personaj fictiv a ajuns să aducă o pagubă ireparabilă frățietății, punând sub semnul întrebării pe mulți frați și multe misiuni. Mai poate cineva să ajute cu libertate un frate, o lucrarea sau o misiune? După ce încrederea frățietății în diverse lucrări și misiuni a fost spulberată, cu mare greutate se va ajunge la un echilibru și stabilitate de normalitate în ce privește ajutorul lucrării Domnului.

Românului ia fost din totdeauna greu să dea ajutor, să susțină lucrării, apeluri fiind făcute mai mult frățietății din afară. Cazul Titel Maghiar a adus o îndoială în ajutorarea lucrărilor lui Dumnezeu, mulți găsind o scuză și punând la îndoială nevoia de ajutorare. Un caracter fictiv ajunge să distrugă  încrederea frățietății, să pună sub suspiciune pe mulți care vor veni să ceară ajutor frățietății. Acest caz a ridicat norma de încredere, prin care fiecare personaj fictiv sau nu vor fi  supuși unor revizii dure în adeverirea persoanei și lucrării la care este chemat.

Disciplina bisericească ajunsă la cumpănă

Suntem într-o situație dificilă în care frățietatea este pusă la încercare. Cineva a păcătuit și sunt membri bisericilor noastre. Cineva va avea curajul să pună sub disciplină pe aceste persoane care au adus așa mare tulburare adunării sfinților? Aceste persoane care nu vor să-și recunoască păcatul, pot continua să se bucure de frățietatea și părtășia copiilor lui Dumnezeu?

Păstorul și adunarea sfinților de unde aceste persoane sunt, ar avea împuternicirea și însărcinarea să pună sub disciplină pe mincinoși și creatorii persoanelor fictive din cazul Titel Maghiar?

Ce facem? ne supărăm puțin, nu luăm nici o atitudine, crezând că viața merge înainte fără nici o repercusiune?

Infiltrarea dușmanilor în adunarea sfinților

untitledO serie de caractere fictive sau furișat și infiltrat în mijlocul copiilor lui Dumnezeu aducând o serie de învățături străine sau folosind tactica veche Satanică de a pune sub semnul întrebării Cuvântul Domnului.  Cazul Titel Maghiar a scos în evidență naivitatea adunării sfinților, a copiilor imaturi care sunt în mijlocul nostru. O serie de caractere care ne-au cerut prietenie sub pseudonime false au început să introducă tot felul de erezii, cum ar fi exemplu Brahamiștilor din cercurile Românești.

O serie de caractere fictive au început să pună sub semnul întrebării Trinitatea, practica botezului în numele Tatălui, a Fiului și al Duhului Sfânt și multe alte erezii. Cazul Titel este un exemplu clar a naivității care există în rândurile copiilor lui Dumnezeu, care ajung să fie furați, induși în eroare cu tot felul de erezii ale timpului.

Mă bucur de curajul cu care Gabriel Gorcea a tratat problema Titel Maghiar, care a ajutat frățietatea să vadă Adevărul. Nu sunt toți mulțumiți de rezultat, însă niște lecții serioase au fost date frățietății de niște persoane care se pare că au probleme psihologice serioase. Domnul să aibă milă de noi și să ne ajute să fim mai vigilenți. Istoria se va repeta dacă vigilența va fi abandonată în timpul uitării.

Caius ben Obeada

Please follow and like us: