Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
June 2015
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Momente Apologetice

Când falșii ne predică Adevărul

imagesCAGEV93XPrin ani 2000 eram la începuturile experienței de internet, cu puțini Români să aibe access și mai puțini să aibe un calculator. Totuși, dela începuturile dezbaterilor apologetice unde fiecare iși susținea partea lui, unii sau hotărît să-și susțină partea din umbra unor pseudonime care mai de care și mai inovative.

Sau creat discuții mari pe o serie de forum, discuții interesante, însă totul în ascuzișul unor identități a falsității pretinzând să susțină Adevărul. Nu odata am încercat să scot în evidență falsitatea premizei de a vorbi despre Adevăr din umbra minciunii uni nume fals.

Nu știu cât am învățat din aceste experiențe, pentrucă istoria se repetă și se pare că tot n-am priceput mai nimic.

A apărut un Titel cu o întreagă familie să ne spună suferința misiuni, să ne spună că a ajuns victima unui complot pe care nu îl merită. Oameni cu nume în lucrare au ajuns să fie implicați, tabere apărând Adevărul/Minciuna. Logodnica lui Titel continuă să ne spună că îl așteaptă pe Titel, și uite așa lumea Evanghelică a ajuns să participe la o nuvela a Minciunii.

Sau ridicat întrebări serioase în ce privește rugăciunea. Sa făcut un rău susținând în rugăciune un personaj fictiv în fața Domnului? Oare copii Domnului pot să fie așa de orbiți încât să poartă jertfa nebunilor în fața sfințeniei Sale?

Lumea virtuală este o lume de care se poate beneficia daca am trăi în Adevăr. Am putea oare să fim onești cu noi înșine și să ne prezentăm cine sunte și de unde?

untitledÎmi aduc aminte de timpurile copilăriei când lumea era mai simplă. Pe ulița Zoltului lumea se saluta cu ”ziua bună” sau dacă era dimineața se spunea ”neața”. Satul mă cunoștea ca ”Caius lui Roma”, pe când alții îmi spuneau ”Caius lui Obeada” de unde mai târziu m-am semnat ca Caius ben Obeada în versiuna evreiască.

Ai putea să dai un bună ziua unei falsități? Am putea să ne împărtășim în ne-adevăr?

Mă doare capul de prostie, însă și mai mult de ne-adevărul unora care ne predică să trăim in Adevăr. Doamne ai milă de ei!

Caius ben Obeada

 

Please follow and like us: