Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
February 2012
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Momente Apologetice

Turneul Apologetic Vox Dei 2012

„Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție a istoriei evanghelice baptiste de la biserica primară până în zilele noastre.”

Având in vedere complexitatea logistică de organizare a unui astfel de turneu, detaliile turneului vor fi lansate ulterior. Preliminar pot spune ca turneul va începe pe data de 5 iulie până pe data de 26 iulie. Prima perioada a vizitei în Romania va fi dedicată Dobrogei, după care voi pleca spre Ardeal, iar spre sfârșitul turneului voi fi in zona Banatului. În anul 2009, cu ajutorul Domnului, am vizitat biserici din părțile Dobrogei, Ardealului, Bihorului, Banatului și Munteniei. În acest turneu încă este prea devreme să știu unde voi fi chemat, însă ușile Dobrogei, a Ardealului și Banatului deja au început să se deschidă.

Din punct de vedere organizatoric pentru bisericile baptiste, mesajul apologetic istoric este împărțit în două serii, datorită imposibilității de prezentare a istoriei înaintașilor noștri într-o singură seară. Primul mesaj va prezenta începuturile biserici apostolice, a tranziției de la tradiția evreiască la cea grecească, a continuității evanghelice până după Reformă, menţionând pe Tertulian, Novațienii, Donatiștii, Augustin, Paulicieni, perioada inchiziției și a Reformei, punând accent pe practica credinței, a învățăturilor simple lăsate de Domnul Isus.

În a doua seară va urma prezentarea istorie baptiste de la 1600 până în zilele noastre, la prigoanele anilor 1600, la trezirile spirituale din ani 1700-1800, la creșterea bisericilor nord Americane, la Spurgeon și Moody, aducând aminte de istoria baptistă din România, până la trăirea și practica bunicilor noștri. Prin aceste două prezentări doresc ca Domnul să aducă nostalgia trăirii pe urmele înaintașilor noștri, la o predare lăuntrică la mesajul pocăinței, a unității, la înțelegerea că diversitatea fiecăruia ar trebui să producă unitate, așa cum fiecare mădular al trupului lucrează împreună la o prelungire a trăirii pe acest pământ. Unitatea bisericii în trăire este singura cale de pregătire pentru roade, care pot să înmulțească numărul aleșilor Săi, apropiind venirea Sa.

Pentru prieteni din denominațiile Evanghelice care vor să organizeze o seară apologetică, tema prezentării va fi:

„Pe pașii înaintașilor noștri, o reflecție a bisericii primare.”

Pentru orice contact de natură organizatorie, rog să se facă apel direct la adresa de email

                                    caius.ben.obeada@gmail.com.

Please follow and like us: