Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
February 2011
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Momente Apologetice

Păstorii și Doctoratele

De mulți ani am învățat că biserica este asemănătoare cu chivotul Domnului din Vechiului Testament. Arhitectura chivotului fiind explicată în amănunțime de Dumnezeu, cu instrucții speciale în ce privește materialul de fabricație, folosirea și manipularea.  Nu putea fi atins de nimeni, și avea o uzanță deosebită: păstrarea tablelor legii lui Dumnezeu. Biserica este creația lui Dumnezeu care provocă o părtășie a divinității cu umanitatea. Prezența adunării sfinților în numele lui Isus crează prezența Cristosului, a Duhului și în ultimă instanță prezența Dumnezeirii. Când ajungem să vorbim de Biserică, fiecare copil al Domnului ar trebui să aibe rezervații, aducându-și aminte de Uza. Un fapt nobil nu este totodeauna considerat a fi și voia Domnului. Scripturile ne trag atenția că Cristos este Capul biserici, nu un lider simbolic ci efectual, care conduce lucrările adunării sfinților în fiecare zi.

Trăim zile în care am ajuns să cunoaștem mulți specialiști eclesiastici, care ne sugerează ce și cum am trebui să conducem adunările lui Cristos. Datorită unui vacum intelectaul teologic, după revoluție, mulți din pastorii noștri au ajuns să se înscrie în cursuri de masterate și doctorale în teologie, o necesitate efectuală a anilor 1990. Necesitatea unui corp didactic teologic baptist a fost la un nivel acut, aducându-ne aminte că în timpul comunismului aveam dreptul numai la 16-18 seminariști la fiecare doi ani (daca rețin bine). Fratele Țon ne-a demonstrat o lipsă de cunoștință teologică, prea puțini ajungând să recunoască devierele doctrinare a fratelui, abandonând doctrinele Baptiste pentru noua învățătură la care a ajuns să adere.

Întrebarea pe care o pun și care mulți au pus-o înaintea mea este următoarea:

”Avem nevoie de păstori doctoranți la amvoanele bisericilor noastre?”

Ca un răspuns imediat este DA. Avem nevoie de teologi Baptiști care să înțeleagă și să cunoască Scripturile, nu la un nivel amator, ci pregătiți să recunoască și să apere doctrinele care ne-au identificat de sute de ani.  Păstorul și teologul John Piper dă următorul răspuns care ar trebui să inspire pe mulți.

Please follow and like us: