Caius ben Obeada
קאיוס בן עובדיה
February 2011
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Momente Apologetice

Teologia lui Derek Prince

Din copilărie bunicul meu îmi spunea: ”spune-mi cine îți sunt prieteni să-ți spun cine ești.” Anturajul pe care îl cream, prieteniile, cărțile pe care ajungem să le apreciem, reveleză caracterul și înclinațiile pe care le avem în viață. În predicile fratelui Țon din ultimele luni am ajuns să fim introdu-și la o serie de teologi necunoscuți pentru unii. În a doua lucrare lansată în seria articolelor despre Bunatatea lui Dumnezeu am fost introduși la teologul Anabaptist Start Murray. Un alt caracter care ne-a fost introdus este Derek Prince, care a fost bine cunoscut în cercurile Penticostale și Carismatice, cu toate că el și-a menținut o identitate non-denominațională.

Pentru a stârni curiozitatea teologiei pe care Derek a ajuns să o facă cunoscută frățietății, am să redau un citat și un scurt video clip cu o mărturisire personală.

”Ori de cîte ori autoritatea reprezentatului lui Dumnezeu atinge viețile noastre, el ne cere să recunoaștem și să ne supunem lui, așa cum am face dacă El a fi în persoană.” (Enroth)

Fratele Derek scoate în evidență autoritatea pe care ajunge să o însușească un reprezentant a lui Dumnezeu, la punctul că acest reprezentat ar trebui ascultat ca și cum prezența lui Dumnezeu ar fi peste noi. Derek își asumă autoritatea lui Dumnezeu de a controla viețile altora în baza conceptului că el fiind sub autoritatea lui Dumnezeu, defapt este  reprezentața vividă a Domnului în fața frățietății. Un concept foarte mult uzat în câștigarea unei autorități și control absolut a multor lideri care ajung să manipuleaze Biserica lui Cristos.

Clipul video prezintă o mărturisire personală în care un demon este scos din fratele Derek. Prin scoaterea acestui demon, Derek primește vindecare. Acest video scoate în relief o asemănare teologică a fratelui Țon cu Derek.

Please follow and like us: